03 • 06 • 2014

AS „Latvijas valsts meži” sveic makulatūras vākšanas konkursa “Tīrai Latvijai!” uzvarētājus

Pieskandinot Siguldas estrādi, svētdien noslēdzās par tradīciju kļuvušais makulatūras vākšanas konkurss “Tīrai Latvijai”, kurā “Zaļā josta” sadarbībā ar Papīrfabriku “Līgatne”, AS “Latvijas Valsts meži” un Valsts izglītības satura centru aicināja piedalīties Latvijas skolas un bērnu dārzus. 2013./2014. mācību gadā konkursā piedalījās 373 izglītības iestādes no visas Latvijas. Konkursa norises laikā  visiem čakli strādājot, pavisam tika savāktas 1270 tonnas 326 kg makulatūras.

Zala josta_cukmens

Izglītības iestāžu audzēkņu vāktā makulatūra no skolām un bērnu dārziem tika izvesta visa mācību gada gaitā, pakāpeniski nodrošinot Papīrfabrikas “Līgatne” papīrražošanas iekārtas ar izejvielām jaunu papīru ražošanai. Makulatūras vākšana skolās norisinājās līdz 14. martam un aprīlī no skolām tika izvesti pēdējie makulatūras krājumi. Apkopojot katras izglītības iestādes konkursa sasniegumus, organizatori noteica konkursa uzvarētājus.

Zala josta_apbalvosana
Balvas uzvarētājiem pasniedza AS "Latvijas valsts meži" korporatīvo attiecību viceprezidents Edvīns Zakovics

BALVAS NOMINĀCIJĀ – visvairāk savāktais makulatūras daudzums izglītības iestādē:

1.vieta – Rīgas Centra humanitārā vidusskola- 28902 kg

Balvā saņemot - “Izzini mežu” ekskursija Tērvetes dabas parkā

2.vieta – Preiļu 1.vidusskola- 26152 kg

Balvā saņemot - Mammadaba Putnu vērošanas ekskursija

3.vieta – Mazsalacas vidusskola- 23561 kg

Balvā saņemot - Skābekļa mežu stādīšanas diena

„Mums ir svarīgi, ka skolu jaunatnei veidojas izpratne par koksni kā vērtīgu materiālu, no kā iegūst ne vien papīru, bet arī citas izejvielas,” saka AS „Latvijas valsts meži” Komunikācijas daļas vadītājs Tomass Kotovičs. Viņš turpina: „Tāpēc arī mēs, AS „Latvijas valsts meži”, birojā ikdienā vācam makulatūru, tomēr apzināmies, ka papīru ražo, galvenokārt, no koksnes atlikumiem, kas citādi paliktu neizmantoti vai arī tiktu sadedzināti apkures vai enerģijas ražošanai.”