08 • 04 • 2014

Pasaules vides izglītotāji tiekas Latvijas valsts mežos

Pārstāvji no Japānas, Irānas un gandrīz 20 citām pasaules valstīm, kas īsteno Starptautiskā Vides izglītības fonda (FEE) programmu "Learning about Forest", šopavasar ieradās Latvijā, lai dalītos pieredzē par to, kā bērnus iepazīstināt ar mežu un tā vērtībām. AS "Latvijas valsts meži" atklāja ārzemju kolēģiem meža izglītības praksi, vedot viesus "Izzini mežu" ekspedīcijās dabā.

Vides izglītības konference "Learning about forest National operators meeting" norisinājās kopumā trīs dienas no 26.-28. martam. Pirmajā un otrajā dienā dalībnieki apzināja vides izglītības praksi starptautiskā un reģionālā līmenī, diskutējot par programmas aktuālitātēm un attīstību turpmākajos gados. Tostarp visiem bija iespēja iepazīt divus LVM vides izglītības centrus - Tērvetes dabas parku un Jaunmoku pils Meža muzeju. Īpaši daudz atzinīgu vārdu izpelnījās Tērvetes dabas parkā izveidotā vides izglītības infrastruktūra - daudzveidīgās vides izglītības takas, jaunizveidotā Rūķu sēta, koka atrakciju laukums, kurā bērni var ik dienas iepazīt tuvāk dabas brīnumus.

leaf kopa

Attēlā: Vides izglītības profesionāļi no visas pasaules iepazina Tērvetes dabas parkā paveikto.

Trešajā dienā AS "Latvijas valsts meži" aicināja klātesošos pašiem piedzīvot meža pozitīvo ietekmi uz zinībām un veselību, piedaloties skolām veidotā orientēšanās distancē - Mammadaba dēka rekreācijas centrā "Spāre". Meklējot kontrolpunktus dabā, ikvienam bija jāatbild uz jautājumiem par saudzīgu mežsaimniecību un jāpieskata kolēģi, kas orientējās pirmo reizi dzīvē.

leaf orient

Attēlā: Japānas pārstāve Keiko Nishimura meklē mežā pareizo atbildi uz Mammadaba dēka kontrolpunkta jautājumu.

Vides izglītības programma "Learning about Forest" jeb "Izzini mežu" ir Starptautiskā Vides izglītības programma, kuru kopš 1997. gada īsteno jau vairāk kā 20 pasaules valstīs. Katru gadu programmas pārstāvji tiekas kādā no dalībvalstīm, lai vienotos par programmas attīstību. Latvijā programmu pārstāv AS "Latvijas valsts meži", kas vides izglītības aktivitātēs katru gadu iesaista ap 20% Latvijas skolu, aicinot tās piedalīties Mammadaba meistarklasē, Meža olimpiādē un tālākizglītības kursos, nometnēs. Vairāk: www.mammadaba.lv/skolam

Informāciju sagatavoja: LVM Komunikācijas daļa,

tālr. 67805432.