08 • 11 • 2013

MAMMADABA SAŅEM VESELĪBAS GADA BALVU

Oktobra beigās pirmo reizi tika pasniegta Veselības gada balva – nominācijā „Bērnu sporta un veselīga brīvā laika organizators” to saņēma AS „Latvijas valsts meži” par īstenotajām Mammadaba aktivitātēm.

Lai godinātu pašvaldības un likumdevējus, kā arī pārtikas ražotājus un sabiedriskās organizācijas, kas ar savu darbību veicina izpratni par sabiedrības veselību, Latvijas Ārstu biedrības organizētās Veselības gada balvas tika piešķirtas desmit dažādās nominācijās.

Balvu – Latgales keramiķu gatavoto māla vāzi AS „Latvijas valsts meži” pasniedza Latvijas Ārstu biedrības valdes locekle, profesore Gunta Ancāne: „Šī ir patiesa balva no patiesiem Latvijas māliem par patiesi labiem darbiem. Nominācijā „Bērnu sporta un veselīga brīvā laika organizators” balvu saņem „Latvijas valsts mežu” projekts „Mammadaba”, kas ir mīļš un gudrs projekts bērniem un pieaugušajiem, projekts, kurš liek kustēties, izzināt un uzzināt – kurš ir patiesais ragu pavēlnieks, ko nozīmē X-civilizācija mežā, kā izskatās Gulbju ezers.”

Edvīns Zakovics, AS „Latvijas valsts meži” struktūrvienības Mežsaimniecība direktora vietnieks, saņemot balvu, atzina: „Ir liels gods un atbildība saņemt šo balvu. Oktobra sākumā uzņēmuma apsaimniekotajā Tērvetes dabas parkā sagaidījām 100 000.apmeklētāju. Daudzo apmeklētāju vidū bija arī trīs bērnu ģimene, kur jaunākais mazulis bija piedzimis pavisam nesen. Parkā dzīvojošā Sila raganiņa ar viņiem aprunājās – izrādījās, ka lēmumu par trešo bērniņu ģimene pieņēmusi tieši Tērvetes dabas parkā, redzot Pasaku vilcieniņu, pilnu ar priecīgiem, sajūsminātiem bērniem. Tērvetes dabas parks ģimenei bija arī pirmais objekts, kuru viņi apmeklēja jau kopā ar jaundzimušo mazuli. Šādu stāstu dēļ ir vērts strādāt!”

Latvijas Ārstu biedrība sadarbībā ar AS „Olainfarm”, SIA „LDz Ritošā sastāva serviss”, SIA „Arbor Medical Korporācija” un vairāku citu uzņēmumu atbalstu iedibina jaunu tradīciju – Veselības gada balvas pasniegšanu. Tā ir iespēja pateikties visu jomu organizācijām un uzņēmumiem, speciālistiem un aktīviem cilvēkiem, kas nodrošina un veicina Latvijas iedzīvotāju veselību.

Informāciju sagatavoja: LVM Komunikācijas daļa, tālr. 67805432