04 • 11 • 2013

LVM stipendiju šogad saņems 30 studenti

Šajā mācību gadā izsludinātajā stipendiju konkursā, AS „Latvijas valsts meži” (LVM) piešķīrusi stipendijas 22 augstskolu un 8 Ogres Valsts tehnikuma audzēkņiem. Visa gada garumā stipendiātiem būs iespēja apmeklēt īpašus mācību seminārus, iepazīstot nozares un uzņēmuma darbu.

Liela daļa no LVM stipendiātiem ir pēdējo kursu audzēkņi, kuriem noris darbs pie bakalauru un maģistru darbu rakstīšanas, tādēļ daudziem stipendija ir lieliska iespēja iegūt papildus informāciju, noskaidrot speciālistu viedokļus un materiālus saviem pētījumiem. Stipendijas tiek piešķirtas, sākot ar 2013. gada oktobri līdz pat 2014. gada jūnijam. To lielums svārstās no 70 latiem Ogres Valsts tehnikuma audzēkņiem līdz 90 latiem augstskolu studentiem.

 

Studenti atzīst, ka stipendija ir ne tikai finansiāls atbalsts, bet arī iespēja iepazīt uzņēmuma darbību, lauzt stereotipus un gūt jaunas zināšanas savu pētījumu izstrādē.

 

 

 

 

Dabas aizsardzības jomas stipendiāte Linda Robalte, LU Bioloģijas fakultāte, maģistra programmas 2. kurss: „Pieteicos stipendijai, jo vēlējos uzzināt, kā notiek plānošana, dabas aizsardzība, meža apsaimniekošana. Protams, svarīgs ir arī finansiālais atbalsts. Šī gada laikā ceru gūt iespēju satikt LVM speciālistus, kuriem būtu interese par manu melleņu ekoloģijas pētījumu.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vides izglītības un komunikācijas jomas stipendiāte Līga Pakalna, LU Ģeogrāfijas un zemes zinātņu fakultāte: „Par stipendiju uzzināju fakultātes mājaslapā, un tā kā esmu arī pašpārvaldes vadītāja, šo ziņu nodevu tālāk studentiem. No šīs stipendijas vēlētos sagaidīt turpmāku sadarbību ar LVM, jo esmu gatava sevi pierādīt šajā nozarē.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dabas aizsardzības jomas stipendiāts Jānis Saulītis, LU Bioloģijas fakultātes 2. kurss: „Stipendiju uztveru ne tikai kā materiālus līdzekļus, bet gan kā iespēju uzzināt ko jaunu no semināriem, kā arī uzzināt vairāk par uzņēmumu, iepazīt darbiniekus.”

 

 

 

 

 

 

 

 

Kopumā tika saņemti 11 Ogres Valsts tehnikuma audzēkņu un 65 augstskolu studentu pieteikumi. LVM stipendijām varēja pieteikties dažādu jomu studenti, kuri apgūst mežzinātni, meža ekoloģiju, vides komunikāciju un izglītību, meža selekciju un audu kultūru, meža apsaimniekošanas plānošanu, mežistrādes vadību, meža infrastruktūru, ģeoloģiju, koksnes pārstrādi, ģeogrāfiskās informācijas sistēmas, loģistikas pārvaldību u.c. Lielākais pieteikumu skaits tika saņemts no studentiem, kuri pieteikušies uz stipendiju meža apsaimniekošanas jomā – 21, bet otro vietu ar 15 pieteikumiem katrā dalīja tie, kas pieteikušies uz stipendijām dabas aizsardzības un vides izglītības un komunikācijas jomās.

 

Lai veicinātu studējošo izaugsmi un izglītošanos meža jomā, LVM jau vairākus gadus izsludina stipendiju konkursu, kurā var pieteikties dažādās studiju programmās studējošie Latvijas augstskolu studenti, stipendijas var iegūt arī Ogres Valsts tehnikuma audzēkņi. Stipendiju piešķiršanas mērķi ir paaugstināt studējošo un audzēkņu motivāciju attīstīt savas prasmes un iemaņas, piesaistīt speciālistus LVM, paaugstināt studējošo un audzēkņu vēlmi uzlabot savu studiju kvalitāti LVM interesējošās jomās un atbalstīt zinātnes attīstību.