24 • 10 • 2013

AICINĀM UZŅĒMĒJU PIETEIKTIES MEŽA KOPŠANAI NĀKAMAJOS GADOS

AS „Latvijas valsts meži” (LVM) aicina vietējos iedzīvotājus un uzņēmumus pieteikties konkursam par jaunaudžu un jauno stādījumu kopšanu valsts mežu platībās. Uzņēmums piedāvā stabila darba iespējas tepat Latvijā, garantētu un ātru darba samaksu par savlaicīgi paveiktu un kvalitatīvu darbu.

Ar papildus informāciju par jaunaudžu kopšanas ciršu iepirkumiem aicinām iepazīties uzņēmuma mājas lapā sadaļā Publiskie iepirkumi - Iepirkumi virs 3000 LVL - Mežkopības darbi

AS „Latvijas valsts meži” mežkopības izpilddirektors Edmunds Linde: „2014. gada mežsaimniecisko darbu iepirkumā tiks piedāvāts slēgt līgumus par pakalpojumu sniegšanu, kura darbības laiks būs pieci gadi. Izšķiroša nozīme ilgtermiņa sadarbības uzsākšanā un turpināšanā būs uzņēmēja iniciatīvai izglītot savu darbiniekus profesionālās pilnveides programmā. Vērtējot jaunaudžu kopšanas un atjaunoto meža platību agrotehniskās kopšanas darbu veikšanai iesniegtos piedāvājumus, paredzēts piešķirt papildu punktus, ja sadarbības partneris varēs apliecināt, ka tā attiecīgie darbinieki ir apguvuši profesionālās pilnveides apmācību programmu. Ja uzņēmējs 2014. gada iepirkuma rezultātā būs ieguvis ilgāka termiņa sadarbības tiesības, iesaistot darbiniekus, kuri nav apguvuši profesionālās pilnveides izglītības programmu, tad uzņēmuma līgumā tiks iekļauta prasība par darbinieku apmācību viena gada laikā no līguma noslēgšanas dienas. Šāds nosacījums ietverts jau 2013. gadā noslēgtajos ilgāka termiņa uzņēmuma līgumos un tā izpildes kontrole mežsaimniecībās tiks uzsākta no 2014. gada 1. janvāra. LVM ir ieinteresēta slēgt ilgtermiņa līgumus ar cilvēkiem, kuri izprot mežā notiekošos procesus. Un ieguvēji būs arī pakalpojumu sniedzēji, jo pamazām varēs apgūt arī citas zināšanas, un tad darbs būs garantēts visu gadu.”

Nepieciešamās zināšanas tiek apgūtas, studējot mācību materiālus interneta vidē. Pēc mācību programmas apguves tiek kārtots noslēguma pārbaudījums mācību iestādē, tiek izsniegts programmas apguvi apliecinošs sertifikāts un apliecība.

Plašāku informāciju par izņēmuma prasībām atbilstošo profesionālās pilnveides izglītības apmācību programmu kā arī par pieteikšanos var atrast Ogres tehnikuma m mājas lapā (www.ovt.lv)  un Meža un koksnes produktu pētniecības un attīstības institūta mājas lapā – (www.e-koks.lv)

Nosacījums par profesionālās pilnveides izglītības programmas obligātu apguvi netiks iekļauts uzņēmuma līgumos, kuri noslēgti uz termiņu, kurš nav ilgāks par vienu gadu.

 

 

Informāciju sagatavoja LVM Komunikācijas daļa, tālr. 67805432