15 • 10 • 2013

VANEMAS MEŽA IECIRKNIS – ZAĻĀS DOMĀŠANAS LĪDERIS TALSU NOVADĀ

Konkursa „Talsu novada sakoptākā pilsēta un pagasts 2013” nominācijā „Zaļās domāšanas līderis” šogad galveno balvu ieguvis AS „Latvijas valsts meži” Ziemeļkurzemes mežsaimniecības Vanemas meža iecirknis, kuru vada Jānis Naglis.

Divpadsmit konkurentu vidū Vanemas iecirknis esot izvēlēts kā labākais, stāsta iecirkņa vadītājs Jānis Naglis: „Mūsu iecirknis tika izvirzīts nominācijai „Zaļās domāšanas līderis” no Strazdes pagasta pārvaldes. Atbrauca Talsu novada konkursa žūrijas komisija– devāmies mežā, stāstīju par AS „Latvijas valsts meži” darbību, rādīju, kā atjaunojam mežu, kopjam jaunaudzes, kādas jaunākās tehnoloģijas izmantojam, stāstīju par prasībām, kas jāievēro, piemēram, par bioloģisko eļļu izmantošanu. Vēlāk tajā pašā dienā komisija devās arī pie citiem nominētajiem. Nu Ziemeļkurzemes mežsaimniecības ēku Dundagā rotā goda plāksne, un kopā ar citiem uzvarētājiem šonedēļ brauksim ekskursijā skatīt Rotko mākslas centru Daugavpilī, ciemosimies pie Latgales keramiķiem, apmeklēsim Līvānu stikla fabriku un Lielvārdi.”

Uz svinīgo konkursa noslēguma sarīkojumu bija ieradušies vairāk kā 300 apmeklētāju. Viņu vidū bija arī Ziemeļkurzemes mežsaimniecības izpilddirektors Aldis Felts, kurš saņēma Vanemas iecirkņa balvu. Nominācijā „Zaļās domāšanas līderis” uzvarētājs tiek izvēlēts, balstoties uz vairākiem vērtēšanas kritērijiem – zaļo domāšanu, vides izglītību, bioloģisko saimniekošanu, videi draudzīgu ražošanu un eko produktiem.

Jau šajā nedēļas nogalē, 19. un 20. oktobrī, konkursa „Talsu novada sakoptākā pilsēta un pagasts 2013” uzvarētāji dosies kopīgā ekskursijā gar Daugavu uz Daugavpili, lai iepazītos ar Latgales skaistākajām vietām. Konkursa vērtēšanas komisija atzīst, ka dalībnieku skaits ar katru gadu pieaug: „Ja aizvadītajā gadā tika vērtētas 94 vietas, tad šogad vērtēšanas komisija konkursa laikā viesojās 127 vietās, un ir gandarīta par iedzīvotāju ieguldīto darbu savas dzīvesvietas sakopšanā, centību uzņēmējdarbības attīstībā un sirsnīgo uzņemšanu”.

Informāciju sagatavoja LVM Komunikācijas daļa, tālr. 67805432