09 • 10 • 2013

„LATVIJAS VALSTS MEŽI” KOPĀ AR RĪGAS TEIKAS VIDUSSKOLU VEIDO MĀCĪBU STUNDAS DABĀ

Lai popularizētu dabu kā labāko mācību klasi pasaulē, AS „Latvijas valsts meži” parakstījuši īpašu sadarbības memorandu ar Rīgas Teikas vidusskolu, kas šajā mācību gadā vadīs mācību stundas dabā, kuras tiks dokumentētas un vēlāk kalpos kā piemēri citām izglītības iestādēm.

8. oktobrī Rīgas Teikas vidusskolā notika pirmās atklātās āra mācību stundas -  Matemātika un Angļu valoda skolas pagalmā. Rīgas Teikas vidusskolas skolotājs Pēteris Kaļva ir pārliecināts, ka „mācību stundas dabā ir vienreizējas ar to, ka bērni mācās ar visām piecām maņām, spēj saistīt teoriju ar praksi un mācās darot. Tā ir lieliska iespēja skolēniem ne vien aktīvi izkustēties, bet arī interaktīvā veidā apgūt obligāto mācību vielu. Tāpēc arī  Rīgas Teikas vidusskola  regulāri piedalās LVM organizētajos vides izglītības pasākumos. Esam bijuši Mammadaba vēstniecība un ļoti priecājamies, ka šogad mums ir iespēja dabas izziņu pacelt jaunā līmenī.”

Attēlā: Rīgas Teikas vidusskolas 8. klase apgūst statistiku Matemātikas stundā skolas pagalmā.

AS „Latvijas valsts meži” un skolu sadarbībai nu jau tuvojas desmitgade. Kā stāsta LVM Komunikācijas daļas vadītājs Tomass Kotovičs, „mūsu mērķis šogad kopā ar Rīgas Teikas vidusskolu ir ne vien izvētīt jau esošos darba augļus, bet arī  sagatavot augsni jauniem stādījumiem – pavisam konkrēti – jauniem metodiskiem un mācību līdzekļiem, kas rosinātu Latvijas skolās mācību stundas arvien vairāk vadīt ārā – pie dabas. Jo daba ir mūsu vislielākais skolotājs. Tā mūs māca katru dienu, ka tikai augot un attīstoties varam kļūt vēl spēcīgāki, drošāki un veselīgāki. Turklāt bērni, līdzīgi, kā jauns mežs pastiprināti piesaista CO2 un ražo skābekli, visātrāk apgūst jaunas lietas un paši tās rada, kad tiem dod tādu iespēju.”

 „Latvijas valsts meži” jau devīto gadu sadarbojas ar skolām vides izglītības programmas „Izzini mežu” ietvaros. Šo gadu laikā programmā piedalījušies vairāk kā 30 000 Latvijas skolnieku un skolotāju, kā arī skolām dāvināti daudzveidīgi mācību materiāli. Vairāk informācijas www.mammadaba.lv/skolam .

 

Informāciju sagatavoja LVM Komunikācijas daļa, tālr. 67805432.