25 • 09 • 2013

NOSLĒGUSIES STIPENDIJU KONKURSA PIRMĀ KĀRTA

AS „Latvijas valsts meži” izsludinātajā stipendiju konkursā kopumā saņemti 65 augstskolu studentu un 11 Ogres Valsts tehnikuma audzēkņu pieteikumi.

Aktīvākie pieteikumu iesniedzēji bijuši Latvijas Lauksaimniecības universitātes un Latvijas Universitātes studenti – attiecīgi 27 un 23 pieteikumi, savukārt trešie aktīvākie ir Daugavpils universitātē studējošie – 7 pieteikumi. Stipendijām pieteikušies arī Rēzeknes augstskolas, Liepājas universitātes, Rīgas Tehniskās universitātes un Vidzemes augstskolas studenti.

 

Lielākais pieteikumu skaits saņemts no studentiem, kas pieteikušies uz stipendiju meža apsaimniekošanas jomā – 21, bet otro vietu topā ar 15 pieteikumiem katrā dala tie, kas pieteikušies uz stipendijām dabas aizsardzības un vides izglītības un komunikācijas jomās. Pieteikumi saņemti arī no studentiem, kas vēlas saņemt stipendiju koksnes izmantošanas, ĢIS mežsaimniecībā un zemes dzīļu resursu apsaimniekošanas jomās.

 

Pateicamies visiem par dalību! Divu nedēļu laikā pēc sludinājumā norādītā pieteikšanās termiņa beigām sazināsimies ar tiem pretendentiem, kuri  tiks izvirzīti nākamai atlases kārtai – īsai sarunai, kurā stipendiju pretendenti tiks lūgti izklāstīt nākotnes redzējumu par savām mācībām un turpmākajiem plāniem.

 

Lai veicinātu studējošo izaugsmi un izglītošanos meža jomā, AS „Latvijas valsts meži” jau vairākus gadus izsludina stipendiju konkursu, kurā var pieteikties dažādās studiju programmās studējošie Latvijas augstskolu studenti, kā arī īpašas stipendijas iegūt var Ogres Valsts tehnikuma audzēkņi.