20 • 09 • 2013

MAMMADABA MEISTARKLASES DALĪBNIEKU SKAITS ŠOGAD PĀRSNIEDZ 10 000!

Jaunais mācību gads atnācis ar lielu dalībnieku pieplūdumu AS „Latvijas valsts meži” organizētajā skolu programmā –  Mammadaba meistarklasē: šogad sadarbosimies ciešāk ar 10 229 dalībniekiem no 151 Latvijas izglītības iestādēm. Jaunais mācību gads atnācis ar lielu dalībnieku pieplūdumu AS „Latvijas valsts meži” organizētajā skolu programmā – Mammadaba meistarklasē: šogad sadarbosimies ciešāk ar 10 229 dalībniekiem no 151 Latvijas izglītības iestādēm. Kā katru gadu visiem dalībniekiem būs jāpierāda savas zināšanas un prasmi meža izzināšanā: jādodas sakopt daba, izlikt putnu būrus, stādīt mežu, jāpiedalās Meža olimpiādē un jābrauc meža izziņas ekskursijā uz kādu no Mammadaba atpūtas objektiem.

Visvairāk pieteikumu saņemts no Rietumvidzemes un Dienvidkurzemes puses, bet tāpat aktīvi bijuši arī pārējo reģionu pārstāvji – gan sākumskolas, gan vidusskolas un ģimnāzijas. Priecē, ka šogad atkal sasparojusies Rīga – mazie rīdzinieki dosies izzināt mežu sākot no pirmsskolas izglītības iestādes „Laismiņa” un beidzot ar Rīgas Centra daiļamatniecības pamatskolu un Rīgas Centra humanitāro vidusskolu.

 

Lai mežs lielajās pilsētās ienāktu vēl dziļāk, AS „Latvijas valsts meži” oktobrī plāno noslēgt sadarbības memorandu ar Rīgas Teikas vidusskolu, kuras skolēni un skolotāji visa gada garumā darbosies ar vides izglītības programmas „Izzini mežu” metodiskajiem materiāliem, lai jau maijā šos materiālus varētu sagatavot izdošanai citām Latvijas skolām.

Tāpat, kā iepriekšējos gadus, rudens skolu brīvlaikā AS „Latvijas valsts meži” kopā ar LVMI „Silava” un MeKA aicinās arī aktīvāko skolu pedagogus uz tālākizglītības kursiem „Pedagogu profesionālā pilnveide vides izglītībā par ilgtspējīgu meža apsaimniekošanu” un sabiedrības izpratnes līmeņa celšana par mežsaimniecību turpināsies.

Ar katru gadu „Mammadaba meistarklases” dalībnieku skaits turpina pieaugt - 2012./2013. mācību gada maijā to absolvējuši vairāk nekā 7300 skolēni un skolotāji no 87 Latvijas skolām. Septiņas Latvijas skolas, kas bija īstenojušas visvairāk meistarklases aktivitāšu un iesaistījušas visvairāk skolēnu un skolotāju meža izzināšanā, pirmajā šī mācību gada dienā saņēma Mammadaba karogu un tika akreditētas kā Mammadaba vēstniecības.

Mammadaba meistarklases mērķis ir veicināt skolotāju un skolēnu izpratnes veidošanos par meža daudzveidīgo nozīmi mūsu dzīvē. Mammadaba meistarklasi organizē AS "Latvijas valsts meži" starptautiskās vides izglītības programmas „Izzini mežu” ietvaros, galvenais sadarbības partneris – IZM Valsts izglītības satura centrs.

Informāciju sagatavoja:

LVM Komunikācijas daļa, tālr.: 67805432