09 • 08 • 2013

NOTIKS 15. LATVIJAS BĒRNU FONDA VASARAS NOMETŅU DALĪBNIEKU SALIDOJUMS

Šī gada 10. un 11. augustā atpūtas bāzē „Mežezers” Pļaviņu novadā Aiviekstes pagastā notiks jubilejas – 15. Latvijas Bērnu fonda rīkoto vasaras nometņu dalībnieku salidojums. Šī gada salidojuma tēma ir „KOKI IENĀK PILSĒTĀ” un tajā piedalīsies 250 bērni no visas Latvijas. Pateicoties mūsu ziedotājiem un atbalstītājiem, šajā vasarā norisinās 27 bezmaksas vasaras nometnes, kurās piedalās 700 bērni no visas Latvijas.

Par iemīļotu un gaidītu notikumu visu Latvijas Bērnu fonda (LBF) organizēto vasaras nometņu bērniem ik vasaru ir kļuvis tradicionālais svinīgais vasaras noslēguma pasākums – visu nometņu dalībnieku salidojums. Šī gada salidojumā piedalīsies bērni no Rīgas, Kuldīgas, Jelgavas, Dobeles, Bauskas, Aizkraukles, Valmieras, Alūksnes, Valkas, Cēsu, Rožupes, Preiļu, Rugāju un citiem novadiem. Uz salidojumu tiek aicināti bērnu sociālās aprūpes iestāžu mazākie un lielākie iemītnieki, 8 bērni no katras nometnes. Dalība salidojumā bērniem ir bezmaksas.

Šogad, pēc svinīgās atklāšanas un karoga pacelšanas, salidojuma pirmā diena,  sāksies ar tematiski radošajām darbnīcām sadarbībā ar AS „Latvijas valsts meži”, AS „Latvijas Finieris”, Tērvetes dabas parku un Kalsnavas arborētumu.  Sākot ar puzles likšanu un līdz pat tējas paliktnīšu veidošanu, ikvienam dalībniekam būs iespēja radoši izpausties. Dienas laikā tiks ierīkota bērnu darbu izstāde, kas tapuši visas vasaras garumā nometņu laikā.

Pēc aktīva darba dalībniekus koncertā priecēs talantīgā aktrise Karīna Tatarinova, vēlāk sekos pašu nometņu dalībnieku sagatavotie priekšnesumi. Dienas noslēgumā būs dejas, kam sekos  lielā ugunskura iekuršana un kāds pārsteigums.

Savukārt salidojuma otrajā dienā bērni piedalīsies Mežezera sporta dienā. Bērnu komandas sagaida dažādu šķēršļu un stafešu pievarēšana gan uz zemes, gan piepūšamajās Annels atrakcijās. Sporta dienas noslēgumā motociklistu kluba Quest of the Roads dalībnieki visus bērnus izvizinās ar visdažādākajiem motocikliem! Šī ir ļoti gaidīta salidojuma tradīcija jau vairāku gadu garumā gan mazāku, gan lielāku bērnu vidū. Noslēgumā – salidojuma svinīgais noslēgums, kā arī visu bērnu apbalvošana. Dāvanas bērniem šogad palīdzējuši sarūpēt uzņēmumi Zvaigzne ABC un Veiters.

Pastāvīgi brīvprātīgie salidojuma atbalstītāji ir Nacionālie bruņotie spēki – karavīri palīdzēs bērniem ar īpašajām vajadzībām līdzdarboties salidojuma aktivitātēs.

Salidojuma rīkošanu šovasar atbalsta AS „Latvijas valsts meži”, Latvijas Mobilais Telefons, Rīgas Dome, Rīgas Satiksme, Tērvetes dabas parks, Latvijas Finieris, Latvijā Audzētu dārzeņu loģistika, Mārtiņa Beķereja, Fazer maiznīca, PRP, Popcorn Cinema, Latgales Piens, Preiļu siers, Aldaris, Amareks, Rīgas Piensaimnieks, Maestro u.c. Personīgs paldies darbmācības skolotājam Jānim Aizupam no Jelgavas, un Rīgas Skolēnu pils Teātra „Zīļuks dalībniekiem un vadītājai Laurai Paeglei

Kopumā šajā vasarā 27 nometnēs piedalās 700 bērni ar īpašām vajadzībām, bērni no audžu un aizbildņu ģimenēm, no daudzbērnu, trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm, bērni ar cukura diabētu, bērni ar kustību traucējumiem ratiņkrēslos, kā arī vardarbībā cietušie bērni.

 

Informāciju sagatavoja: Veronika Ļemeševska, Latvijas Bērnu fonda projektu vadītāja

Tālrunis: 67185722, 29238947; E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.; www.lbf.lv