02 • 08 • 2013

SKOLOTĀJI PAR MEŽU MĀCĀS ARĪ VASARĀ

Jau sesto gadu LVM organizē īpašu vasaras nometni aktīvākajiem skolotājiem, kas iesaistījušies LVM vides izglītības programmas „Izzini mežu” īstenošanā. Sadarbībā ar MeKA tālākizglītības centru skolotājiem trīs dienu laikā ir iespēja saņemt 36 stundu sertifikātu par vides izglītības kursu apguvi: „Skolēna izziņas aktivitātes un radošuma veicināšana mācību procesā par mežu”.

Nometnes laikā no 24. līdz 26. jūlijam 40 skolotāji aktīvi darbojās gan izstādes „Iepazīsties – koks!” telpās, kur tos radoši piedalīties izaicināja Valsts izglītības satura centra, „Latvijas finiera” un Zemkopības ministrijas Meža departamenta pārstāvji, gan arī devās ekspedīcijā uz Kalsnavas arborētumu, Kalsnavas čiekurkalti un Podiņu kokaudzētavu, visbeidzot, izbaudot intensīvu meža izziņas programmu tūrisma un rekreācijas centrā „Ezernieki”, kur tos diskusijās iesaistīja Latvijas Kokrūpniecības federācijas un vietējās mežsaimniecības pārstāvji.

Podiņu kokaudzētavā skolotājiem bija iespēja izjust stādīšanas veiklo gaitu.

Skolotāju spilgtākās atziņas par kursiem:

  • Vineta Dance, Saulkrastu vidusskola: Ieguvu idejas turpmākajam darbam. Zināšanas par mūsu mežiem no profesionāliem lektoriem. Daba + telpa.
  • Kaspars Reihmanis, Irlavas vidusskola: Lielākais ieguvums- praktiski redzētais un piedzīvotais kokaudzētavā, Kalsnavā un izstādē „Iepazīsties- koks!”
  • Silva Lēruma, Ventspils 1.pamatskola: Izmēģināju pirmo reizi orientēšanos dabā. Uzzināju kādas ekskursijas var organizēt un ko uzzināt Mežaparka izstādē „Iepazīsties- koks!”
  • Daiga Rudzīte, Limbažu 3.vidusskola: Visnozīmīgākais ieguvums kursos bija LVM informācija un izglītojošā info.
  • Marika Mateiča, Saldus novada Rubas speciālā internātpamatskola: Uzzināju daudz jaunu lietu par mežu, ko varbūt biju dzirdējusi, bet ne sīkāk paskaidrotu. Ļoti vērtīga informācija pat AS „Latvijas Finieris” un tā produkcijas praktisku pielietošanu.
  • Ilze Bērziņa, Andreja Pumpura Rīgas 11.pamatskola: Ieguvu idejas mācību stundām. „Āķis lūpā!” darīt un darboties! Liels paldies nometnes vadītājām par izcili saplānotu aktivitāšu laiku, daudzveidīgajām nodarbībām. Tik intensīvas mācības sen nebija bijušas. Un tās pusdienas! Izcili!
  • Marita Breidaka, Laurenču sākumskola: Ieguvu zināšanas par patieso mežu izciršanas un atjaunošanas stāvokli Latvijas valsts mežos.
  • Inese Jirgensone, Vijciema pamatskola: Visnozīmīgākais ieguvums bija iepazīt Kalsnavas kokaudzētavu un Kalsnavas arborētumu.
  • Dace Gaile, Rīgas 6.vidusskola: Audzēsim pensijas fondu! Būsim lepni par savu vietu, kur dzīvojam!
  • Anita Stalidzāne, Rugāju novada Eglaines pamatskola: Paldies, idejas mudž! Kaut pietiktu laika visu izdarīt! Ieguvu zināšanas gan teorijas, gan daudz praktiskas. Nostiprinājās vēl lielāka pārliecība par Mammadaba programmas svētīgo darbu – devumu sabiedrībai. Ļoti liels prieks, ka esot vienas dienas kursos vai nometnē sakrājas arvien vairāk zināšanas, lai atspēkotu „kreizī info” par mežiem Latvijā. Arī Latvijas valsts mežu satiktie darbinieki apliecināja, ka tie ir entuziasti, kas mīl savu darbu un Lielo Dabu, arī kolēģi, kuri ir tik radoši!!!

 Informāciju sagatavoja: LVM Komunikācijas daļa, tālr. 67805432.