20 • 02 • 2013

MEŽA KARJERAS DIENĀ SKOLĒNI IEPAZĪST DARBU AS „LATVIJAS VALSTS MEŽI”

Lai informētu jauniešus par iespējām strādāt meža nozarē, kā arī mainītu priekšstatus par darbu mežā, deviņās Latvijas skolās – Mammadaba vēstniecībās – AS „Latvijas valsts meži” februārī organizē  „Meža karjeras dienu”.

Divu mācību stundu laikā skolēniem ir iespēja iepazīt AS „Latvijas valsts meži” darbību, izprast meža nozīmi globālajos vides procesos, dzirdēt praktiskus padomus un LVM darbinieku personīgo pieredzi, uzzināt par izglītības iespējām meža nozarē, kā arī pašiem darboties ar dažādiem meža instrumentiem.

„Meža karjeras diena” norisinās laikā no 18. līdz 22. februārim deviņās Mammadaba vēstniecības skolās – Rīgas 6. vidusskolā, Valmieras Pārgaujas pamatskolā, Palsmanes pamatskolā, Balvu Valsts ģimnāzijā, Salienas vidusskolā, Liepājas 15. vidusskolā, Ventspils 1. pamatskolā, Vilces pamatskolā un Vecumnieku vidusskolā vides izglītības programmas „Izzini mežu” ietvaros.

Rīgas 6. vidusskolas 3. klašu skolēniem „Meža karjeras diena” notika 19. februārī, kad bērni ne vien skatījās izglītojošus video, bet arī iepazina mežā mītošos kukaiņus, koku sēklas un paši iejutās mežkopja lomā, pielaikojot meža darbu ekipējumu. Skolēni dalījās savā pieredzē par došanos mežā, meža kopšanu un audzēšanu. Priecēja, ka uz jautājumu par regulāru došanos mežā, tika paceltas visas rokas un bērni ar sajūsmu atstāstīja piedzīvotās emocijas un prieku, ko sniedz mežs.

 „Izzini mežu” ir vides izglītības programma, kas balstās uz praktisko zināšanu, pieredzes un iemaņu gūšanu, cilvēkiem esot tiešā saskarē ar mežu, apkārtējo vidi. Kopš 2005.gada Latvijā to īsteno AS „Latvijas valsts meži” sadarbībā ar Starptautiskā Vides izglītības fonda programmu „Learning about Forest” un IZM Valsts izglītības satura centru. Ieskaties: www.mammadaba.lv/skolam