23 • 01 • 2013

MEŽA BIATLONS "MAILES 2013"

AS ,,Latvijas valsts meži" Vidusdaugavas mežsaimniecība sadarbībā ar Pļaviņu novada domi, SO „Meža sports”, PSK ,,SKANSTE” 2013. gada 09. februāri Pļaviņu novada Vietalvas pagasta slēpošanas stadionā "Mailes"  rīko meža biatalona sacensības.

Sacensībās gaidīts ikviens ar mežu saistīts cilvēks (meža īpašnieks, mednieks, meža nozarē strādājošs darbinieks, ģimenes loceklis, dabas vērotājs, pastaigu cienītājs utt.).

Bērnu slēpojumā piedalās bērni līdz 10 gadu vecumam (ieskaitot), distance ­– stadiona aplis (bez šaušanas).

Biatlona dalībnieki bez šautenes brīvajā solī ar intervāla startu veic slēpošanas distanci. Vīrieši pēc pirmā un pēc otrā apļa iegriežas šautuvē un ikreiz šauj pa pieciem krītošiem mērķiem, pēc otrās šautuves noslēpo trešo apli un finišē.

Sievietes pēc pirmā apļa iegriežas šautuvē un šauj pa pieciem krītošiem mērķiem, pēc šautuves noslēpo otro apli un finišē.

Par katru netrāpītu šāvienu jāveic soda aplis (apm. 80 – 100 m), veicot tik apļu, cik ir dalībniekam šautuvē nesašauti mērķi. Dalībnieks pats kontrolē soda apļu skaitu. Par katru neveiktu soda apli pie rezultāta tiek pieskaitītas divas minūtes.

Šaušana notiek stāvus bez atbalsta ar mazas enerģijas pneimatiskajiem ieročiem bez optiskās tēmēšanas ierīcēm apmēram no 8 – 9 metru attāluma.

Organizatori nodrošina desmit lodītes piešaudei pa papīra mērķiem.

Dalībnieki drīkst izmantot savus ieročus, kuri atbilst nolikuma prasībām.

Distances aplis ir apmēram 2,3 km. Ja laika apstākļi atļaus, tiks nodrošināta arī klasikas sliede.

 Sacensību nolikums