08 • 01 • 2013

SKOLOTĀJI UZSĀK JAUNO GADU AR VIDES IZGLĪTĪBAS KURSIEM

Kas lācītim vēderā un kas notiek meža nozarē? To jau pašā gada sākumā -  skolu ziemas brīvdienās 3. un 4. janvārī uzzināja gandrīz 100 pedagogu no Liepājas un Ventspils apkaimes, kur šogad AS "Latvijas valsts meži" sadarbībā ar LVMI "Silava" un Meža un koksnes pētniecības un attīstības institūtu rīkoja tālākizglītības kursus "Pedagogu profesionālās kompetences pilnveide vides izglītībā par ilgtspējīgu meža apsaimniekošanu (A)”.

Kursu dalībnieki iepazinās ne vien ar to, kā ir mainījusies mežu platība pēdējos 100 gados Latvijā, bet arī varēja diskutēt par aktuālajām attīstības tendencēm koksnes izmantošanā un apstrādē reģionālā un globālā līmenī. Visiem interesentiem bija iespēja apmeklēt kursu laikā reģionu lielākos koksnes apstrādes uzņēmumus un praksē ieraudzīt, kā tiek kaldināts Latvijas "zaļais zelts".

 

Liepājas skolotājus 3. janvārī laipni uzņēma kokapstrādes uzņēmumā SIA "Erke", Liepājas koģenerācijas stacijā, kur līdztekus siltumam no šķeldas tiek iegūta arī elektrība, un Liepājas ostā, kas nodrošina koksnes produktu eksportu uz daudzām pasaules valstīm. Savukārt, 4. janvārī Ventspils puses skolotāji pulcējās inovatīva koksnes produkta ražotāja SIA "Dendrolight Latvija" telpās, vēlāk devās eskursijā uz SIA "Arbo" koka durvju un logu ražotni, kā arī izstaigāja vienu no lielākajām un mūsdienīgākajām kokzāģētavām Latvijā, ko pārvalda SIA "Kurekss". 

 

 

 

Attēlā: Skolotāji pārbauda Liepājas ostas šķeldas krājumus.

 

 

 

Attēlā: "Kurekss" kokzāģētavā skolotājus pārsteidz modernās tehnoloģijas.

 

Tālākizglītības kursus pedagogiem AS "Latvijas valsts meži" organizē starptautiskas vides izglītības programmas "Izzini mežu" ietvaros, kas kopš 2005. gada Latvijā tiek īstenota ar Valsts izglītības satura centra atbalstu. Katru gadu programmas dalībnieki var padziļināt savu izpratni par mežu ne vien kursos, bet arī dažādos konkursos - Mammadaba meistarklasē un Meža olimpiādē, kuros skolēni kopā ar skolotājiem kļūst par īstiem meža draugiem - stāda un sakopj mežu, mācās no dabas, dabā un dabai. Vairāk informācijas www.mammadaba.lv/skolam.

 

Informāciju sagatavoja:

LVM Komunikācijas daļa, tālr. 67805432.