23 • 10 • 2012

Zelta rudeni Tērvetē bauda rekordliels apmeklētāju skaits

Pagājušās nedēļas nogalē (20. un 21. oktobrī), kad termometra stabiņš Latvijā dažviet pārsniedza pat + 18 grādus, rekordliels iedzīvotāju skaits devās baudīt atpūtu dabā vienā no iecienītākajiem tūrisma objektiem Latvijā – Tērvetes dabas parkā. Kopumā vairāk nekā 5 tūkstoši gan mūsu valsts, gan tuvāko kaimiņvalstu apmeklētāju ļāvās rudens siltās saules pieskārieniem.

Zeltaino lapu paklājs, kas vijās cauri Pasaku mežam, gan lielus, gan mazus aizveda līdz iespaidīgajam Rotaļu laukumam, kas, pateicoties AS „Latvijas valsts meži” atbalstam, šogad pieredzējis vērienīgus paplašināšanas un pilnveidošanas darbus. Tajā apmeklētājiem pieejams āra kamīns „Lutauša midzenis”, atraktīvā Sprīdīša un Lutauša trase, Piedzīvojumu koka pils, kur savus spēkus šķēršļu pārvarēšana varēja izmēģināt gan lieli, gan mazi.

Tie, kuri vēlējās apvienot pastaigu ar braucienu Pasaku bānītī, no Rotaļu laukuma ar šo transportlīdzekli devās līdz Rūķīšu mežam. Īpaši mazākos apmeklētājus iepriecināja iespēja izlodāt pa Rūķu ciema miniatūrajiem koka namiņiem, tikties ar Rūķu māmiņu vai tēti jaunbūvētajā Rūķu sētā un sasveicināties ar aitiņām.

Tērvetes dabas parks gaidīs apmeklētājus arī novembrī un decembrī. Pēc pastaigas mežā ikvienam būs iespēja baudīt karstu tēju siltajā un mājīgajā Rūķu sētā un tikties ar kādu pārstāvi no Rūķu saimes. Savukārt Tērvetes dabas parka centra ēkā kafejnīca „Mammadaba” ikvienam piedāvās siltas pusdienas.