28 • 09 • 2012

AS „Latvijas valsts meži” pabeiguši mežu sertificēšanu pēc FSC sistēmas

Dienā, kad pasaulē svin  „FSC Piektdienu”,  AS „Latvijas valsts meži” to atzīmē pabeidzot visu valsts meža platību sertifikāciju atbilstoši starptautiski apstiprinātajiem FSC principiem un kritērijiem.  

Sertifikācija ir process, kurā akreditēti, neatkarīgi un kompetenti auditori novērtē, vai meža apsaimniekošana konkrētā uzņēmuma praksē atbilst iepriekš noteiktām FSC standarta prasībām. Valsts mežos to  ir veikušas vairākas  neatkarīgas starptautiskas sertifikācijas organizācijas: „Scientific Certification Systems”, „Soil Association Woodmark” un „SGS South Africa (Pty) Ltd”, kas atzinušas, ka uzņēmums mežus apsaimnieko atbilstoši visaugstākajiem standartiem.

AS „Latvijas valsts meži” valdes priekšsēdētājs Roberts Strīpnieks: “FSC sertifikāts ir starptautisks apliecinājums augstam meža apsaimniekošanas līmenim valstij piederošajās meža platībās, tas ir pierādījums, ka meža apsaimniekošanā panākts līdzsvars starp ekonomiskajām, ekoloģiskajām un sociālajām vajadzībām un ka meži Latvijā tiks saglabāti arī nākamajām paaudzēm.”

FSC mežu apsaimniekošanas sertifikātu šodien atzīst patērētāji visā pasaulē, par ko liecina vairāk nekā 150 miljoni hektāru FSC sertificēto meža platību pasaulē.

 

Tomass Kotovičs

LVM Komunikācijas daļa, tālr. 67805432