01 • 08 • 2012

Brīvdienās vētra plosījās arī valsts mežos

Neraugoties uz to, ka stiprais vējš, kas pagājušās nedēļas nogalē bija vērojams Latvijā, valsts mežos nav radījis ārkārtējus postījumus, bet atsevišķās, lokālās vietās postījumi ir bijuši stipri.

Saskaņā ar uzņēmuma rīcībā esošo operatīvo informāciju lielākie vētras postījumi konstatēti Kurzemē – Usmas ezera apkaimē un Saldus tuvumā. Uzņēmuma speciālistu apsekotajās platībās vētras „rokraksts” liecina, ka kopumā postījumi nav lieli, tomēr atsevišķās vietās vētra ir bijusi ļoti stipra, izgāžot un nolaužot vairākus tūkstošus kubikmetru koksnes.

 

AS „Latvijas valsts meži” mežkopības direktors Mārtiņš Gūtmanis: „Pašreizējā informācija liecina, ka nedēļas nogales vētrā izgāztās un lauztās koksnes apjoms varētu pārsniegt 7000 kubikmetrus. Šobrīd norit darbs pie meža ceļu atbrīvošanas un turpinās postījumu apmēru precizēšana. Ņemot vērā silto laiku, LVM organizēs koksnes izvākšanu no meža iespējami īsos termiņos, lai nepazeminātos tās kvalitāte un meža sanitārais stāvoklis”.

 

 

 

Tomass Kotovičs,

„Latvijas valsts meži” Komunikācijas daļas vadītājs.

E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

Tālr.: 67805432