01 • 08 • 2012

Lielauces ezers – uzvar konkursā

Lielauces ezera laivu bāze, kuru apsaimnieko AS „Latvijas valsts meži”, piedaloties konkursā „Auces novads-sakopts un zaļojošs novads”, ieguvusi balvu par veiksmīgāko tūrisma piedāvājumu.

Lielauces ezers ir īpašs. Tā krastā lepna stāv baltā Lielauces pils, bet pats ezers radījis visai nepieejamas ūdenstilpes slavu, jo ieritinājies purvainu krastu ielokā. Bet makšķernieki un putnu vērotāji  jau sen zina, ka pie ezera no baltās Lielauces pils var nokļūt pa vairāk nekā 200 metru garu, nesen atkal atjaunotu dēļu laipu. Zina arī to, ka lejā AS "Latvijas valsts meži" laivu bāzē viņus sagaidīs lielisks komforts – 15 laivas, nojume, soli, galdi, ugunskura vieta ar katlu zivju zupai. Šovasar klāt nācis neparasts  jaunums – divas ūdenī peldošas četrvietīgas viesu mājiņas naktsmītnei, kas jau tā skaisto vietu padara jo interesantāku.

Komforts – tas, protams, ir slavējami, taču pie laivu bāzes vienmēr ir valdījusi arī kārtība un sakoptība. Šķiet, kas tad nu tik gleznainai vietai daudz vajadzīgs, ka tik laiva un galds, pie kura piesēsties. Taču tā nebūt nav. Lielauces laivu bāzes sakoptība rada sajūtu, ka esi gaidīts, tā mudina arī viesus labi uzvesties, lieki nepiesārņot ezera malu. Pašiem vienmēr bijis prieks, un viesiem arī paticis, tāpēc arī pie balvas un atzinības tikuši.

Lielauces ezers atrodas Lielauces pagastā Auces novadā.  Laivu bāzes tālr. 26556771