21 • 05 • 2012

AS „Latvijas valsts meži” sadarbosies augstākās izglītības veicināšanā

AS „Latvijas valsts meži” parakstījusi sadarbības līgumu ar Latvijas Lauksaimniecības universitāti, kas paredz 18 dažādus sadarbības punktus.

Ņemot vērā to, ka pusēm ir svarīgi attīstīt sadarbību augstākās meža nozares izglītības un zinātnes jomās (iepriekš tika noslēgts arī memorands par sadarbību zinātniskajā izpētē). LLU un LVM  apņemas apvienot spēkus kopīgas darbības organizēšanai un veikšanai ar nolūku nodrošināt vispusīgu, pilnīgu un kvalitatīvu sadarbību  augsti kvalificētu speciālistu sagatavošanā atbilstoši meža nozares vajadzībām.

Abas puses ir vienojušās sadarboties izglītības satura, akadēmiskā personāla tālākizglītības, studentu izglītības un LVM nākotnes darbinieku veidošanas jautājumos. Tāpat AS „Latvijas valsts meži” apņēmusies sadarboties LLU Meža fakultātes stratēģiskās attīstības nodrošināšanas jautājumos, kā arī uzņēmuma eksperti piedalīsies izglītības programmu satura, metodisko materiālu izstrādē un vērtēs izglītības kvalitāti.

AS „Latvijas valsts meži” valdes priekšsēdētājs Roberts Strīpnieks: „Sadarbība ar Latvijas Lauksaimniecības universitāti mums  ir īpaši nozīmīga, jo aptuveni 70% darbinieku ir beiguši tieši šo mācību iestādi.  Visa sabiedrība būs tikai ieguvēja, ja Latvijas  mežos strādās kvalificēti, zinoši un izaicinājumiem gatavi darbinieki.”