22 • 03 • 2012

Starptautiskais Vides izglītības fonds piešķir AS „Latvijas valsts meži” nacionālā biedra statusu

“Latvijas valsts meži” noslēguši sadarbības līgumu ar starptautisko organizāciju Foundation for Environmental Education (FEE), lai attīstītu un spēcinātu vides izglītības programmu „Izzini mežu” Latvijā un citās pasaules valstīs.

FEE ir atzinīgi novērtējis AS „Latvijas valsts meži” ieguldīto darbu meža vides izglītībā un šogad piešķīris AS „Latvijas valsts meži” oficiālā biedra statusu, kas paredz programmas „Learning about forest” (LEAF) jeb „Izzini mežu” nacionālās pārstāvniecības tiesības un organizācijas ciešāku sadarbību un pieredzes apmaiņu ar starptautiskajām institūcijām.

 

 

 

FEE ir starptautiska organizācija, kuras mērķis ir veicināt ilgtspējīgu attīstību ar vides izglītības palīdzību. Šis Fonds darbojas kopš 1981. gada un ir atzīts ANO partneris vides izglītībā. Kopš 2003. gada arī Latvija ir Fonda pilntiesīgs biedrs un tā oficiālā pārstāvniecība Latvijā ir Vides izglītības fonds, ar kuru AS „Latvijas valsts meži” aktīvi sadarbojas jau kopš 2005. gada, realizējot vides izglītības programmu skolām „Izzini mežu”.

 

Click for startpage

 

Vides izglītības programma „Izzini mežu” uzsāka savu darbību 1997. gadā un jau darbojas vairāk kā 17 valstīs. Kopš 2005. gada Latvijā to realizē AS „Latvijas valsts meži” sadarbībā ar Latvijas vides izglītības fondu. Tās mērķis ir veicināt skolu jaunatnes vispusīgu izglītību par meža nozīmi un tā vērtībām. Programmas ietvaros tiek izglītoti un apmācīti kā skolnieki, tā arī to skolotāji, ar mērķi, veidot starptautisku meža izglītības sadarbības tīklu. Vairāk informācijas www.tavsmezs.lv un www.mammadaba.lv sadaļā Meistarklase.

 

fee lv logoVispazīstamākās ir piecas no FEE programmām – Zilā karoga un Zaļās atslēgas ekosertifikācijas programmas, Ekoskolu, Jauno vides reportieru un Izzini mežu vides izglītības programmas skolām. Latvijā darbojas visas piecas Fonda pamatprogrammām, to pamatmērķis ir celt sabiedrības izglītības līmeni un veicināt vides apziņu.

 

Vides izglītības fonds sadarbojas ar dažādām vides aizsardzībā ieinteresētajām organizācijām un institūcijām, cenšoties veicināt ilgtspējīgas savstarpējās attiecības. Fonda ilggadēji partneri ir Vides ministrija, Latvijas Vides aizsardzības fonds, Izglītības ministrija un vairāk kā divdesmit citas valsts institūcijas.

 

 

 

 

Informāciju sagatavoja:

 LVM Komunikācijas daļa,

tālr. 67805432.