20 • 03 • 2012

DODAMIES ATVĒRTAJĀS MEŽA DIENĀS 2012

Pavasarim iestājoties, AS "Latvijas valsts meži" aicina skolas un citus dabas draugus piedalīties gadskārtējās Meža dienās visā Latvijā - stādīt mežu, izlikt putnu būrīšus un sakopt dabu no atkritumiem!

Atvērtajās Meža dienās tiek sakoptas arī mazās upītes

 

Atvērtajiem Meža dienu pasākumiem var pieteikties skolas, jauniešu organizācijas, ģimenes, institūcijas, uzņēmumi un citi interesenti. Visi pasākumi ir bez maksas un dalībnieki tiek nodrošināti ar stādiem, darba cimdiem, maisiem u.c. darba inventāru. Uz dažiem pasākumiem dalībniekiem nepieciešams līdzi ņemt noteiktas lietas, kas norādītas sarakstā. Pašiem pasākuma dalībniekiem ir jānodrošina transports līdz norises vietai un uzkodas enerģijas uzturēšanai. Jāņem vērā, ka dalībnieku skaits vienā pasākumā ir ierobežots, tādēļ nepieciešams pieteikties savlaicīgi pie sarakstā norādītajām AS „Latvijas valsts meži” mežsaimniecību kontaktpersonām.

 

"ATVĒRTO MEŽA DIENU 2012" SARAKSTS ATRODAMS ŠEIT.

 

Šogad Atvērtās Meža dienas mežsaimniecībās iesāksies pirms Lieldienām un noslēgsies maija vidū, kur ikvienam interesentam iepriekš piesakoties ir iespēja piedalīties kopumā 33 dabas atmodināšanas pasākumos dažādos Latvijas novados.

 

Kopumā šopavasar AS "Latvijas valsts meži" organizē vairāk kā 170 dažādus publiskus pasākumus – sākot ar atpūtas vietu sakopšanu, meža stādīšanu un putnu būrīšu izlikšanu. Šogad īpašas aktivitātes būs partizāņu mītnes sakopšana un skudru ligzdu iežogošana.

 

Atvērtās Meža dienas jau ir kā tradīcija, ko pavasara sākumā organizē AS „Latvijas valsts meži” ar mērķi veicināt cilvēku izpratnes veidošanos par mežu un meža nozari. Skolām tās nodrošina papildu iespējas piedalīties Mammadaba Meistarklasē.

 

 

 

Informāciju sagatavoja:

 

AS „Latvijas valsts meži”

Komunikācijas daļa, tel: 67805432