19 • 03 • 2012

Mammadaba vēstniecības izdzīvos Meža karjeras nedēļu

Lai ieinteresētu jauniešus par daudzveidīgām karjeras iespējām meža nozarē, deviņās Latvijas skolās – Mammadaba vēstniecībās – vienas nedēļas garumā no 19. - 23. martam notiks Meža karjeras dienas. To laikā skolēniem būs iespēja piedalīties atraktīvās nodarbībās, kuras vadīs AS „Latvijas valsts meži” darbinieki.

Divu mācību stundu laikā skolēniem būs iespēja iepazīt AS „Latvijas valsts meži” (LVM) darbu, izprast meža nozīmi globālajos vides procesos, iepazīties ar LVM pārstāvja personīgo pieredzi un saņemt praktiskus padomus. Tāpat jaunieši varēs uzzināt par izglītības iespējām meža nozarē, kā arī paši izmēģināt mežsaimniecības instrumentus praksē, mēģinot dabā noteikt, piemēram, koku augstumu vai vecumu.

 

„Meža karjeras diena” notiks Tukuma E.Birznieka-Upīša 1.pamatskolā – 19.martā, Saulkrastu vidusskolā, Gulbenes Bērzu sākumskolā, Dzimtmisas pamatskolā un Ventspils 4. Vidusskolā – 20. martā, Rīgas Teikas vidusskolā – 21. martā, Ēdoles pamatskolā – 22. martā, Eglaines pamatskolā un Biržu pamatskolā - 23. martā.

 

 

 

Viena no Mammadaba vēstniecības skolām šogad ir arī Saulkrastu vidusskola

 

„Meža nozare ir perspektīva un tehnoloģiski attīstīta, un tā ir atvērta jauniem, zinošiem un prasmīgiem speciālistiem. Mūsdienās sākt domāt par savu nākamo profesiju ir svarīgi jau skolas laikā, lai mērķtiecīgi virzītos uz priekšu un spētu gūt panākumus savā izvēlētajā nozarē,” uzskata Tomass Kotovičs, AS „Latvijas valsts meži” Komunikācijas daļas vadītājs.

 

LVM un IZM Valsts izglītības satura centra draudzīgās vienošanās rezultātā ar kopīgu mērķi tuvināt skolas dabai par Mammadaba vēstniecībām 2011./2012. mācību gadā ir akreditētas 9 Latvijas zaļākās skolas, kas aicina Jūs atvilkt elpu, smelties gudrību un iepazīt krāšņākās atpūtas vietas Latvijas dabā!

 

Meža karjeras dienas LVM rīko jau trešo gadu vides izglītības programmas „Izzini mežu” ietvaros. Tā ir vides izglītības programma, kas balstās uz praktisko zināšanu, pieredzes un iemaņu gūšanu, cilvēkiem esot tiešā saskarē ar mežu, apkārtējo vidi. Vairāk informācijas: www.tavsmezs.lv un www.mammadaba.lv.