12 • 03 • 2012

Mammadaba Multi rītā bērnus pārsteidz meža zvēri

Sarokoties ar meža ķepaini, noķert garausi aiz ļipas, izpildīt meža mātes īpašos uzdevumus - to visu mazie ķipari kopā ar saviem vecākiem varēja pagūt pirms šī gada pirmā Mammadaba Multi rīta, kurā bērni iepazina animētā kurmīša aizraujošās gaitas mežā.

Neskatoties uz lietaino 10. marta rītu, kino Splendid Palace vestibilu pildīja kupls apmeklētāju skaits. Pirms kino seansa sākuma mazākos pasākuma apmeklētājus izklaidēja Lācis un Zaķis no Latvijas Leļļu teātra. Viņi demonstrēja izglītojošas etīdes par to, ko mežam nodara cilvēku atstātie atkritumi. Seansa beigās gan bērnu, gan vecāku sejas rotā smaids par labi pavadīto sestdienas rītu. Sešgadīgais Mikus neslēpj savu sajūsmu un stāsta, ka visas Kurmīša sērijas esot ļoti patikušas, taču vismīļākās tomēr esot bijušas divas pēdējās.

 

 

 

Lācis bērniem sūdzas par mežā atstātajiem atkritumiem.

 

Pasākuma gaitā, bērni ar meža zvēriem labprāt nodevās Mammadaba krāsojamo un informatīvo materiālu apguvei.

 

Arī divgadīgā Annija labprāt iepazīstas ar Mammadaba krāsojamo spēļu grāmatu bērniem.

Pirmais Mammadaba Multi rītu seanss tapis sadarbībā ar Čehijas vēstniecību. 1956. gadā čehu mākslinieks Zdeņeks Millers radīja animāciju filmu varoni – Kurmīti. Mazais varonis ir labsirdīgs, drosmīgs un zinātkārs. Kurmītis ar saviem jautrajiem piedzīvojumiem sagādā prieku gan bērniem, gan to vecākiem, kuri, iespējams, Kurmīti atceras arī no savas bērnības.

 

Mammadaba Multi rīti pasākumu repertuārs un izglītojošās sadaļas mērķis ir ļaut bērniem saprast un pamanīt to, ka par dabu ir jārūpējas. Mammadaba ir laba un dāsna pret mums, un mums tai ir jāatbild ar to pašu.

 

Tiekamies nākošajā Multi rītu seansā Splendid Palace 7. aprīlī plkst 12.00

 

 

Informāciju sagatavoja:

 

AS „Latvijas valsts meži” Komunikācijas daļa