02 • 03 • 2012

Sadarbosies profesionālās izglītības jomā

AS „Latvijas valsts meži” parakstījusi sadarbības memorandu ar Ogres Valsts tehnikumu, kas paredz 18 dažādus sadarbības virzienus.

Abas puses apņēmušās sadarboties, lai katru gadu meža nozares darba tirgū nonāktu jauni, augsti kvalificēti cilvēki, kas atbildīgi saimniekotu ar Latvijas nacionālo bagātību – mežu.

Abas puses vienojušās sadarboties izglītības satura jautājumos, aktualizējot un izstrādājot jaunas nozarei nepieciešamās izglītības programmas, kvalifikācijas prakses programmas un eksāmenu saturu. AS „Latvijas valsts meži” plāno piedalīties arī audzēkņu izglītošanā, izveidojot stipendiju programmu un citādā veidā atbalstot viņus profesionālās izaugsmes sasniegšanā. Savstarpējā sadarbība paredz atbalstīt arī  tehnikuma pedagogu tālākizglītību, viņu stažēšanos LVM struktūrvienības un uzņēmuma rīkotajos mācību semināros.

Tāpat uzņēmums plāno iesaistīties tehnikuma stratēģiskās attīstības nodrošināšanā, sniedzot atbalstu  mācību aprīkojuma iegādei un iesaistoties dažādu kopīgu projektu īstenošanā. Sadarbības līgums paredz arī LVM ekspertu iesaistīšanu Ogres Valsts tehnikuma darbībā.

AS „Latvijas valsts meži” prezidents Roberts Strīpnieks: „Meža nozare dod lielu pienesumu Latvijas tautsaimniecībai, tāpēc ikviens ir ieinteresēts, lai tajā ik gadus nonāktu gados jauni un augsti profesionāli speciālisti.”

Ogres Valsts tehnikums ir vienīgā profesionālā izglītības iestāde valstī, kas sagatavo mežsaimniekus un meža tehnikas speciālistus.

 

LVM Komunikācijas daļas vadītājs

Tomass Kotovičs