20 • 01 • 2012

Sākam gatavoties Lielajai talkai!

Šogad Vislatvijas Lielā talka notiks  21. aprīlī un tās galvenā tēma būs „ūdens”.  AS „Latvijas valsts meži” kā Lielās talkas atbalstītājs jau no tās pirmsākumiem  arī šoreiz aicina ikvienu aktīvi piedalīties un ne tikai sakopt dabu no atkritumiem, bet arī izlikt putnu būrus un stādīt mežu. Jau tagad skolas var vērsties tuvākajās mežsaimniecībās, lai saskaņotu talku norises vietas un laikus.

Lielās talkas vadītāja Vita Jaunzeme atklāj, ka šogad Lielās talkas „ūdens” tēmas ietvaros mērķis būs ne tikai atbrīvot upes un citas ūdenstilpnes no atkritumiem, bet arī sakopt to vidi, piemēram, padarot mazās upītes laivojamas, atbrīvojot upes no sakritušajiem kokiem, kā arī veikt dažādas citas darbības, lai panāktu upēs labākus apstākļus tur mītošajām dzīvajām radībām.

„Nav jēgas piktoties uz cilvēkiem, ja viņi piesārņo vidi, jo viņiem trūkst zināšanu par to, ko viņu rīcība nodara daba. Lai to mainītu, jau otro gadu izglītosim sabiedrību, lai cilvēki saprastu, kādēļ ir svarīgi nemēslot,” uzskata Lielās talkas izglītības programmas vadītāja Ilze Aizsilniece.

Pērn Lielajā talkā piedalījās 190 000 talcinieku, pārspējot visus iepriekšējo gadu rekordus un arī šogad organizētāji cer uz lielu iedzīvotāju atsaucību.

Lielās talkas ideja kļuvusi populāra arī citur pasaulē – laikā no marta līdz septembra vidum norisināsies vispasaules Talka, kurā jau tagad apvienojušās teju 100 pasaules valstis. Savukārt Latvijā Lielā talka notiks jau piekto gadu pēc kārtas un otro gadu tiks īstenota gan izglītības programma, gan arī pagalmu labiekārtošanas projekti.

AS „Latvijas valsts meži” ne tikai atbalsta Lielās talkas kustību, bet jau vairāk kā septiņus gadus īsteno sociālo kampaņu „Nemēslo mežā! Par cūku pārvērtīsies!” , kuras galvenais varonis ir Cūkmens. Cūkmens savu darbu pret mežu piesārņošanu ar atkritumiem šogad uzsāks jau krietni pirms Lielās Talkas, kā arī turpinās izglītot bērnus un jauniešus visas vasaras garumā. Vairāk informācijas www.cukmens.lv.

Informāciju sagatavoja: LVM Komunikācijas daļa, tālr. 67805432