09 • 01 • 2012

2011. gadā LVM dabas parkā Tērvetē rekordliels tūristu skaits

Viens no Eiropas izcilākajiem tūristu galamērķiem – AS „Latvijas valsts meži” apsaimniekotais dabas parks Tērvetē 2011. gadā uzņēmis lielāko tūristu skaitu parka pastāvēšanas vēsturē – 77 tūkstošus viesu, kas ir par 15% vairāk nekā 2010. gadā.

Visaktīvākie parka apmeklētāji bijuši visu novadu Latvijas iedzīvotāji, taču, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, ir pieaudzis arī ārzemju viesu skaits – visbiežāk LVm dabas parkā tērvetē uzņemti lietuvieši, krievi, igauņi, kā arī viesi pat no Austrālijas, ASV un Kanādas.

 

LVM dabas parkā Tērvetē regulāri tiek organizēti pasākumi ģimenēm ar bērniem, kā arī tiek īstenotas AS „Latvijas valsts meži” vides izglītības programmas „Izzini mežu” aktivitātes, kurās pērn bijuši iesaistīti vairāk nekā 5 tūkstoši skolēnu – tas ir par 20% vairāk, salīdzinot ar 2010. gadu. Ik gadu notiek parka uzlabošanas darbi – tiek atjaunotas kāpnes, tiltiņi un nojumes, uzturēts kārtībā plašais taku tīkls un uzstādītas jaunas koka skulptūras, savukārt jau 2012. gada vasarā parka viesiem būs iespēja novērtēt arī rekonstruēto un plašo Rotaļu laukumu, kā arī sen gaidīto objektu ģimenēm ar bērniem – Rūķu sētu.

 

2012. gadā LVM dabas parkā Tērvetē sāks darboties jauni rakstnieces A. Brigaderes pasaku lugu tēli – Sprīdītis, Lutausis, Meža Ķēniņa sargs, princese Zeltīte, rūķis Namdaris, taču ar apmeklētājiem joprojām tiksies arī Rūķu māmiņa, Sila raganiņa un sīkstuļu pāris. Šogad tūristi savus spēkratus varēs novietot jaunajā stāvlaukumā, kurā kopumā ir vieta 318 transporta vienībām – 270 vieglajām automašīnām, 30 autobusiem, 18 treileriem.

 

AS „Latvijas valsts meži” apsaimniekotais dabas parks Tērvetē jau vairāk nekā piecdesmit gadus ir viena no tūristu iecienītākajām vietām Latvijā, un 2009. gadā EDEN projekta ietvaros ir atzīts par Eiropas izcilāko tūrisma galamērķi Latvijā.

 

Tomass Kotovičs,

LVM Komunikācijas daļas vadītājs