13 • 10 • 2011

"Mammadaba Meistarklasē" darbosies vairāk nekā 6700 skolēni

Šajā mācību gadā savu vēlmi darboties „Mammadaba meistarklasē” ir izteikuši 426 pedagogi no 116 skolām, plānojot iesaistīt vairāk nekā 6800 skolēnu meža izziņas aktivitātēs. Arī šogad saņemto pieteikumu skaits ir audzis, salīdzinot ar iepriekšējo gadu – 2011./2012. mācību gadā esam saņēmuši 407 klašu, pulciņu, grupu pieteikumus.

Skolu skaita ziņā līderos ir Rietumvidzemes un Zemgales mežsaimniecības teritorijā esošās mācību iestādes –„Mammadaba meistarklasē” šogad darbosies attiecīgi 22 skolas no Rietumvidzemes un 20 skolas no Zemgales. Arī pedagogu skaita ziņā aktīvāki bijuši Rietumvidzemes skolotāji – kopumā 78 skolotāji, savukārt aiz viņiem ierindojas 68 Dienvidkurzemes skolotāji.

Arī pēc plānoto iesaistīto skolēnu skaita Rietumvidzeme ir paraugs citiem – meža izziņas aktivitātēs tiks iesaistīti 1209 skolēni. Dienvidkurzemes mežsaimniecības teritorijā esošajās skolās darbosies 1087 skolēni, savukārt trešo vietu godam ieņem rīdzinieki – 1002 skolēni. Šogad Meistarklasē darbosies 14% no visām Latvijas skolām! Pilns dalībnieku saraksts apskatāms šeit.

AS „Latvijas valsts meži” pateicas visiem dalībniekiem par izrādīto interesi un augsto uzticību, novēlam veiksmīgu un zaļu darbošanos meža izziņas aktivitātēs „Mammadaba meistarklasē”!

Meža izziņas aktivitātes „Mammadaba meistarklases” ietvaros AS „Latvijas valsts meži” sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministrijas Valsts izglītības satura centru organizē jau vairākus gadus, aicinot skolotājus un skolēnus gan mācību laikā, gan ārpus stundām doties dabā. Vairāk informācijas www.mammadaba.lv, sadaļā „Meistarklase”.

Informāciju sagatavoja: Inga Pētersone, LVM Komunikācijas projektu vadītāja