01 • 02 • 2011

Pasniegta meža nozares gada balva „Zelta čiekurs”

28.janvārī Zemkopības ministrijā notika meža nozares gada balvas „Zelta čiekurs” pasniegšanas ceremonija, kurā tika godināti meža nozares izcilākie ļaudis. Laureātu vidū bija arī AS „Latvijas valsts meži” darbinieki – meža aizsardzības un apsardzības vadītājs Indulis Brauners un attīstības projektu vadītājs Elmārs Pēterhofs.

„Zelta čiekuru” par mūža ieguldījumu zemkopības ministrs Jānis Dūklavs pasniedza Latvijas Kokrūpniecības federācijas prezidentam Jurim Biķim, mežkopei Antoņinai Ertai, Latvijas Valsts mežzinātnes institūta „Silava” pētniekam Valentīnam Lazdānam, Latvijas Lauksaimniecības universitātes Meža fakultātes Mežkopības katedras Dr.habil.biol., profesoram Imantam Liepam un mežkopim Andrejam Miškam.

Laureātu vidū par ilgtspējīgu saimniekošanu tika nominēti AS „Latvijas valsts meži” meža aizsardzības un apsardzības vadītājs Indulis Brauners, meža īpašnieks Voldemārs Leikums no Krāslavas un meža īpašnieks Jānis Nīlenders no Pārgaujas novada Stalbes pagasta. Balvu „Zelta čiekurs” meža īpašniekam Voldemāram Leikumam no Krāslavas puses pasniedza vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Raimonds Vējonis.

Savukārt kā laureāti par zinātnes ieguldījumu nozares attīstībā tika noteikti trīs zinātniskie projekti – pētījums „Bioloģisko preparātu pielietošana Heterobasidion annosum izraisītās sakņu trupes ierobežošanai skujkoku audzēs” (projekta vadītājs Latvijas Valsts Mežzinātnes institūta „Silava” vadošais pētnieks T.Gaitnieks, izpildītāji: K.Kenigsvalde, N.Arhipova, A.Mihailova, K.Pāruma, K.Korhonen), pētījums „Koksnes materiālu ugunsreakcijas un mehānisko īpašību pētījumi un jaunu produktu izstrāde” (projekta vadītājs Meža un koksnes produktu pētniecības un attīstības institūta vadošais pētnieks A.Morozovs, izpildītāji: A.Domkins, E.Bukšāns, K.Būmanis, J.Iejavs), kā arī pētījums „Mežsaimniecības ietekme uz putnu sugu daudzveidību” (projekta vadītājs Daugavpils universitātes doktorants E.Pēterhofs, izpildītāji: I.Rēriha, R.Cibuļskis, U.Valainis). Balvu „Zelta čiekurs” par pētījumu „Bioloģisko preparātu pielietošana Heterobasidion annosum izraisītās sakņu trupes ierobežošanai skujkoku audzēs” pasniedza Latvijas Lauksaimniecības universitātes rektors, profesors Juris Skujāns.

Meža nozares Gada balvu „Zelta čiekurs” par inovatīvu uzņēmējdarbību laureātus – SIA „Daiļrade Koks” Vaiņodes mēbeļu ražotne, SIA „Latgran” un SIA „R Grupa” sveica Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš. Balvu saņēma SIA „Latgran”.

Pērn nominācijā par inovatīvu uzņēmējdarbību meža nozares gada balvu „Zelta čiekurs” saņēma AS „Latvijas valsts meži”. Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Roberts Strīpnieks pauda gandarījumu: „Šis „Zelta čiekurs” ir visas komandas sasniegums, tā ir balva, kas rosina turpināt dinamisku uzņēmuma attīstību un aktīvi piedalīties visas nozares izaugsmē.”

Meža nozares gada balva tiek pasniegta  kopš 2004.gada un ir viens no nozīmīgākajiem gada notikumiem meža nozarē. „Zelta čiekura” pasniegšanas ceremoniju organizē Zemkopības ministrija sadarbībā ar nozares valsts un sabiedriskajām organizācijām.

Informāciju sagatavoja:

Tomass Kotovičs,

LVM Komunikācijas daļas vadītājs,

Tālr. 67805432