21 • 03 • 2011

Mammadaba Multi rīti pulcē skatītajus

Sestdienas rītā, 19. martā lieliem un maziem kino skatītājiem bija iespēja apmeklēt MAMMADABA MULTI RĪTU kinoteātrī “Rīga”, kur šoreiz bija iespēja iepazīties ar runājošo govi Bertu, labsirdīgo Propu, muzikāliem meža gariņiem un neganto raganu, kā arī izdzīvot dažādus amizantus gadījumus mežā, animācijas filmā “Props un Berta”.

Muzikālās animācijas „Props un Berta” sižets balstīts uz dāņu rakstnieka Benta Solhofa (Bent Solhof) darbiem. Stāsts vēsta par omulīgu vīru, kurš mantojis māju mierīgas mazpilsētas mežmalā, taču, ierodoties pilsētā, viņu sagaida pārbaudījumi un cīņa ar ļauno raganu. Propam palīdz drosmīgā govs Berta, kura ar meža gariņu palīdzību ieguvusi spēju runāt.

Filma pulcēja gan lielos, gan mazos apmeklētājus un brīdi pirms kino seansa sākuma bērni pulcējās pie mākslinieces, kura palīdzēja iejusties iemīļoto varoņu veidolā, ar īpašām krāsām uzzīmējot uz sejas izvēlēto motīvu – tīģeri, princesi vai kāda cita tēla izskatu.

"Mammadaba Multi rīti" apmeklētāja Keita (5 gadi)

Līga ar meitu Keitu (5 g.) Mammadaba multi rītus apmeklē jau otro reizi un atzīst, ka interesanti ir ne tikai bērniem, bet arī pieaugušajiem. Līga saka: ”Patīkami, ka šādas aktivitātes rosina bērnus padomāt, kā arī vairāk rūpēties par dabu, kas īpaši būtiski ir brīdī, kad izpratne par apkārtējo vidi tikai veidojas.”

 „Mammdaba Multi rīti” ir SIA „Rīgas nami” kino „Rīga” un AS „Latvijas valsts meži” veidots filmu cikls bērniem par dabu. Nākamais seanss plānots 16. aprīlī pl.12.00.

 

Informāciju sagatavoja: Inga Pētersone, LVM Komunikācijas projektu vadītāja