04 • 04 • 2011

Atvērtās Meža dienas 2011 ir klāt!

Kā katru pavasari AS "Latvijas valsts meži" aicina skolas un citus dabas draugus piedalīties gadskārtējās Meža dienās visā Latvijā - stādīt mežu, izlikt putnu būrīšus un sakopt dabu no atkritumiem!

 

Atvērtajiem Meža dienu pasākumiem var pieteikties skolas, jauniešu organizācijas, ģimenes, institūcijas, uzņēmumi un citi interesenti. Pasākumi ir bez maksas un dalībnieki tiek nodrošināti ar stādiem, darba cimdiem, maisiem u.c. darba inventāru. Uz dažiem pasākumiem dalībniekiem nepieciešams līdzi ņemt noteiktas lietas, kas norādītas sarakstā. Pašiem pasākuma dalībniekiem ir jānodrošina transports līdz norises vietai un uzkodas enerģijas uzturēšanai. Jāņem vērā, ka dalībnieku skaits vienā pasākumā ir ierobežots, tāpēc nepieciešams pieteikties savlaicīgi.

 

ATVĒRTO MEŽA DIENU 2011 SARAKSTS ATRODAMS ŠEIT.

 

Saraksts var tikt papildināts un tajā var tikt ieviestas korekcijas, ņemot vērā vēlo pavasara iestāšanos!

 

Atvērtās Meža dienas organizē a/s "Latvijas valsts meži" ar mērķi veicināt cilvēku izpratnes veidošanos par mežu un meža nozari. Skolām tās nodrošina papildu iespējas piedalīties Mammadaba meistarklasē

 

Kopumā šopavasar AS "Latvijas valsts meži" organizē vairāk kā 100 dažādus publiskus pasākumus – meža un atpūtas vietu sakopšanas talkas, putnu būrīšu izlikšanu un tīrīšanu, meža stādīšanu.

 

 „Meža dienu” tradīcija ir sena – tās ik pavasari notiek jau vairākus desmitus gadu. „Meža dienu” ietvaros tiek rīkotas meža stādīšanas, apkārtnes un vēsturisku vietu sakopšanas talkas, kā arī putnu būrīšu gatavošanas, izlikšanas un tīrīšanas pasākumi. Pēdējos gados Meža dienas gūst arvien lielāku popularitāti – organizētajos pasākumos labprāt piedalās gan vietējie iedzīvotāji, pašvaldību darbinieki un skolu jaunatne.

 

 

Informāciju sagatavoja:

Tomass Kotovičs

LVM Komunikācijas daļas vadītājs

Tel. 67805432.