07 • 03 • 2011

Mammadaba multi rītā – runājoša govs, meža gariņi, bērnu pārvērtības

Sestdien, 19. martā plkst.12:00 kino „Rīga” MAMMADABA MULTI RĪTS iepriecinās skatītājus ar aizraujošu, asprātīgu un muzikālu pilnmetrāžas animācijas filmu “Props un Berta”, kurā piedzīvosim dīvainus, ar dabu un mežu saistītus notikumus, kas stāsta par labo un neganto, smieklīgo un nopietno, mainīgo un pastāvīgo.

Filma "Props & Berta" (2001) ir leļļu filmu studijas “ABOOM” pirmā pilnmetrāžas animācijas filma, kuru studijai uzticēja nofilmēt dāņu filmu studija "Zentropa Entertainment". Filmas scenārijs veidots pēc bērnu iemīļota dāņu rakstnieka Benta Solhofa (Bent Solhof) darbiem.

 

Skaties video!

 

Kādā mazpilsētā ierodas omulīgs vīrs vārdā Props, lai mierīgi dzīvotu mantotā mājā mežmalā. Drīz vien viņam nākas iepazīties gan ar runājošo govi Bertu, ļauno raganu, smieklīgiem, maziem un ļoti muzikāliem meža gariņiem Tūdaliņiem, pieredzēt viņu pārvēršanos no paipuisīšiem par ļauniem un negantiem radījumiem, kas ievieš pilsētā haosu un samērcē visiem pilsētniekiem bikses, gan kļūt par liecinieku labā uzvarai. Filmā skan daudz mūzikas, un to ierunājuši latviešu aktieri.

 

Seansa garums: 72 minūtes. Biļešu cenas: pieaugušajiem Ls 2.50, bērniem Ls 1.50 (bērniem līdz 6 gadu vecumam ieskaitot, ja sēž klēpī – ieeja bez maksas). Pirms filmas bērniem būs iespēja piedalīties seju apgleznošanā un pārtapt pat par kādu no gaidāmās filmas varoņiem!

 

„Mammdaba Multi rīti” ir SIA „Rīgas nami” kino „Rīga” un AS „Latvijas valsts meži” veidots filmu cikls bērniem par dabu. Nākamais seanss plānots 16. aprīlī pl.12.00.

    

Tomass Kotovičs

AS „Latvijas valsts meži”

Komunikācijas daļas vadītājs

Tālr. 67805432