25 • 08 • 2011

Sertificēta LVM Ziemeļkurzemes mežsaimniecība

AS  "Latvijas valsts meži" (LVM) Ziemeļkurzemes mežsaimniecība saņēmusi Eiropas mežu sertifikācijas sistēmas PEFC  (Programme for the Endorsement of Forest Certification schemes) sertifikātu, tādējādi jau vairāk nekā puse no visiem valsts mežiem ir sertificēti pēc šīs sistēmas.

AS  "Latvijas valsts meži" koksnes  pārdošanas un piegādes izpilddirektors Jānis Osis: „Šī ir laba ziņa visiem mūsu koksnes pircējiem,  jo jaunais sertifikāts ļaus labāk apmierināt  arvien pieaugošo klientu pieprasījumu pēc sertificētām  izejvielām.  Šobrīd Latvijā strauji  pieaug to koksnes pārstrādes uzņēmu skaits, kas izvēlas savu produktu piegādes ķēdi sertificēt pēc  PEFC sertifikācijas sistēmas, tādēļ sagaidāms arvien  pieaugošs  pieprasījums pēc šāda veida koksnes. ”

PEFC pasaulē ir vislielākā no zaļajām meža sertifikācijas sistēmām: ir apstiprinātas 30 nacionālās PEFC sertifikācijas shēmas, kuras ir atzinusi PEFC Padome, un aptuveni 235 miljoni hektāru mežu ir sertificēti atbilstoši apstiprinātajiem nacionālajiem PEFC standartiem. Savukārt PEFC piegādes ķēdi ir sertificējuši 8248 uzņēmumi visā pasaulē. 

 

Tomass Kotovičs,

LVM Komunikācijas daļas vadītājs

Tālr. 67805432