14 • 01 • 2011

Iznāk Mammadaba skolu kalendārs

Sākoties ANO Starptautiskajam meža gadam, AS "Latvijas valsts meži" skolām dāvina īpašu kalendāru, kurā uzskatāmi parādītas uzņēmuma piedāvātās daudzveidīgās vides izglītības aktivitātes bērniem un pieaugušajiem visa gada garumā.

Mammadaba skolu kalendāru janvārī pa pastu saņems gandrīz 150 skolas, kas šogad iesaistījušās LVM organizētajā Mammadaba meistarklasē. Ar kalendāru var iepazīties zemāk pievienotajā dokumentā. 

 

 

Lai pievērstu pasaules uzmanību meža aktuālajiem jautājumiem, 2011. gadu ANO ir pasludinājis par Starptautisko meža gadu, kā ietvaros daudzās valstīs notiks īpaši pasākumi. Arī AS "Latvijas valsts meži" plāno šogad jaunas aktivitātes vides izglītībā, uzsvaru liekot uz interaktīvu komunikāciju ar 7. - 9. klašu jauniešiem.

 

LVM skolu programmas mērķis ir izglītot jauniešus par atbildīgu mežu apsaimniekošanu Latvijā, ieinteresējot tos domāt ne vien nacionāli, bet arī globāli par mežu kā ilgtspējīgu vērtību. Kā uzsver LVM valdes priekšsēdētājs Roberts Strīpnieks, "īpaši šobrīd, kad ekonomiskā krīze ir likusi daudz ko pārvērtēt, ir laiks beidzot apzināties mežu kā Latvijas lielāko un, būtībā, vienīgo nacionālo atjaunojamo resursu -   ilgtspējīgu vērtību, kuru iepazīstot un pareizi apsaimniekojot, varam tikai vairot. Jo Latvijā, atšķirībā no daudzām citām zemēm, mežs būs vienmēr. Šajā ziņā mēs varam daudz mācīties no pragmatiskajām Skandināvijas valstīm, nevis Eiropas Rietumiem, kur meži lielākoties vairs pilda tikai parku funkcijas. Tieši Ziemeļvalstis tradicionāli pozitīvi izceļas ar to, ka mežu grib un prot pareizi apsaimniekot, radot gan darba vietas un tautsaimniecisko izaugsmi, gan investējot peļņu meža atjaunošanā un sabiedrības izglītībā."

 

Šogad savu vēlmi darboties „Mammadaba Meistarklasē” izteikuši 445 skolotāji no 141 Latvijas izglītības iestādes, plānojot iesaistīt gandrīz 7000 skolēnus vides izziņas aktivitātēs. Tas nozīmē, ka nu jau aptuveni 17 % Latvijas skolu apgūst vides izglītības programmu "Izzini mežu".

 

Katru gadu LVM aktivitātēs iesaistās arvien vairāk skolu. 2010./2011. mācību gadā salīdzinot ar iepriekšējo gadu pieteikumu skaits ir dubultojies! Vairāk informācijas www.mammadaba.lv sadaļā Meistarklase.

 

 

Informāciju sagatavoja

Līga Zute-Abizāre, LVM komunikācijas projektu vadītāja

Tālr. 67805432

 Skolu kalendars