18 • 02 • 2011

Ēnu dienā skolēni viesojas AS „Latvijas valsts meži”

AS „Latvijas valsts meži” (LVM) Ēnu dienā vēra durvis septiņiem skolēniem, ļaujot iepazīt gan uzņēmuma darbību kopumā, gan gūstot ieskatu atsevišķu struktūrvienību darbā – ēnojot komunikācijas, loģistikas un mežsaimniecības speciālistus.

„Interesanti bija uzzināt par uzņēmuma iekšējo komunikāciju – darbinieku kopējo avīzi un portālu saziņai. Šeit pastiprinājās mans līdzšinējais priekšstats, ka akciju sabiedrības kolektīvs ir draudzīgs un jauneklīgs. Aktīvi diskutējām arī par esošajiem un iespējamajiem LVM realizētajiem pasākumiem attiecībā uz jaunatni, kas veicināja atvērto un pozitīvo gaisotni mūsu „Ēnu dienas” gaitās,” pēc Ēnu dienas raksta Evija Ozola-Ozoliņa no Līvānu 1.vidusskolas.

 

Komunikācijas speciālistu "ēnas" - Antra Kravale un Evija Ozola-Ozoliņa

 

Savukārt Antra Kravale no Rīgas Tūrisma un Tirdzniecības skolas atzina: „Laikā, kas tika pavadīts LVM, arī ēna varēja dalīties savās idejās par to, kā papildināt un uzlabot dažādus projektus un par to, kādi varētu būt jauni projekti. Ne tikai vizuālais noformējums, bet arī LVM darbinieku pozitīvā attieksme  par uzņēmumu radīja pozitīvus iespaidus.”

 

Ik gadu Ēnu dienas laikā visā Latvijā skolēni no 1.-12.klasei apmeklē dažādas darba vietas un 4 – 6 stundas kļūst par dažādu darbinieku ēnām – vēro un izzina savu ēnu devēju ikdienas darbu, tādējādi iepazīstoties ar sev interesējošās profesijas noslēpumiem.

 

Biznesa izglītības biedrības Junior Achievement – Young Enterprise Latvija (JAL) un SEB bankas organizētajā Ēnu dienā šogad piedalījušies 386 Ēnu devēji, piedāvājot skolēniem vairāk kā 3800 ēnu devēju vakances, savukārt reģistrēto skolēnu skaits Ēnu dienas mājas lapā www.enudiena.lv pieaudzis līdz 9700. Ēnu dienas mērķis ir veicināt skolēnos radošo potenciālu un uzņēmējspējas jau no pirmajiem skolas gadiem.

 

Informāciju sagatavoja:

 

Inga Pētersone,

AS "Latvijas valsts meži” ,
Komunikācijas projektu vadītāja, 
Tālr. 67805432