10 • 02 • 2011

Skolēni iepazīst AS „Latvijas valsts meži” darbu

Deviņu Latvijas skolu – Mammadaba vēstniecību –  7. - 9.klašu skolēniem arī šogad tiek piedāvāta iespēja iepazīt AS „Latvijas valsts meži”  darbu, dodoties „Meža karjeras dienas” ekskursijā.

Uzzināt, kas ir meža apsaimniekošanas cikls, pašu acīm raudzīt, kā mežā strādā tehnika un iepazīt citas ar meža nozari saistītās profesijas – deviņu ekskursiju laikā šī iespēja tiks dāvāta 2010./2011.mācību gada Mammadaba vēstniecību skolēniem – Ādažu vidusskolai, Ogres pamatskolai, Kalsnavas pamatskolai, Ziepniekkalna sākumskolai, Andrupenes pamatskolai, Alūksnes vidusskolai, Vandzenes vidusskolai, Pūres pamatskolai un Rubas speciālajai internātpamatskolai.

„Meža nozarei Latvijā ir nepieciešami izglītoti cilvēki, kas izprot meža dzīves ciklu un nākotnē pratīs to ilgtspējīgi apsaimniekot. Mūsdienās sākt domāt par savu nākamo profesiju ir svarīgi jau skolas laikā – meža nozare ir ne tikai perspektīva un tehnoloģiski attīstīta, bet arī atvērta zinošiem un prasmīgiem speciālistiem,” uzskata Tomass Kotovičs, AS „Latvijas valsts meži” Komunikācijas daļas vadītājs.

Pirmoreiz „Meža karjeras diena” tika organizēta pērn – tās laikā skolēni iepazina savas mežsaimniecības darbiniekus, uzzināja, ar ko nodarbojas uzņēmums „Latvijas valsts meži”, kā arī paši izmēģināja dažādus instrumentus, kas tiek izmantoti mežā – mērot koku augstumu, nosakot to vecumu, attālumu starp tiem un daudz ko citu.

2010.gada rudenī, sadarbojoties AS „Latvijas valsts meži” un Izglītības un zinātnes ministrijas Valsts izglītības satura centram, deviņas Latvijas skolas tika akreditētas par Mammadaba vēstniecībām. Šo godu skolas bija nopelnījušas, aizvadītajā mācību gadā aktīvi pierādot savas zināšanas, prasmes un mīlestību pret mežu, meža vērtībām un apkārtējo vidi, darbojoties AS „Latvijas valsts meži” izglītības programmā „Izzini mežu”.

„Izzini mežu” ir vides izglītības programma, kas balstās uz praktisko zināšanu, pieredzes un iemaņu gūšanu, cilvēkiem esot tiešā saskarē ar mežu, apkārtējo vidi, un jau kopš 2005.gada Latvijā to īsteno AS „Latvijas valsts meži”, sadarbojoties ar IZM Valsts izglītības satura centru. Ieskaties: www.mammadaba.lv.

Informāciju sagatavoja:
Inga Pētersone,
AS "Latvijas valsts meži” ,
Komunikācijas projektu vadītāja, 
Tālr. 67805432