09 • 02 • 2011

Kino Rīga ar “Zīļuku” atsākas Mammadaba multi rīti

Sestdien, 26. februārī pl.12:00 kino „Rīga” ar studijas “Animācijas brigāde” jaunākās filmas “Zīļuks” īpašu izrādīšanu un filmiņas leļļu izstādi atsāksies  MAMMADABA MULTI RĪTI – regulāri izglītojoši seansi bērniem ar filmām par dabu, zvēriem un brīnumiem, kas notiek mežā.

Margaritas Stārastes grāmatu varoni Zīļuku pazīst jau vairākas paaudzes, taču pirmo reizi savus draugus viņš uzrunās kustīgs – studijas “Animācijas brigāde” jaunākajā leļļu animācijas filmā „Zīļuks”. Pirms seansa pats Zīļuks un citi filmas varoņi būs klātienē apskatāmi leļļu izstādē uz lielās skatuves.

 

„Zīle ir kā simbols, kas iezīmē dabisku ciklu meža dzīvē – no mazas sēkliņas izaug liels koks, bet no koka vēlāk tiek radītas daudzas noderīgas lietas – piemēram, sērkociņi. Stārastes stāstā sērkociņi jaunajam Zīļukam kļūst par kājām, lai dotos tālāk pasaulē,” pārdomās dalās Roberts Strīpnieks, AS „Latvijas valsts meži” valdes priekšsēdētājs.

 

 

Mammadaba Multi rītu programmā būs arī citas studijas “Animācijas brigāde” aizraujošas leļļu filmas par dabu: “Ledus pavēlnieks”, “Rezgalības” (Ziema), “Cūkas laime”, “Putnu dienas” ar ledu, ziemu, cūku, mazo pūcīti un citiem meža iemītniekiem galvenajās lomās. Seansa garums: viena stunda un 10 minūtes. Biļešu cenas: Ls 2.50 pieaugušajiem, Ls 1.50 bērniem (bērniem līdz 6 gadu vecumam ieskaitot, ja sēž klēpī – ieeja bez maksas).

 

Mammdaba Multi rīti ir „Rīgas nami” kino Rīga un  AS „Latvijas valsts meži” veidots filmu cikls bērniem par dabu. Nākamie seansi plānoti 19. martā un 16.aprīlī plkst.12:00.

 

Tomass Kotovičs,

AS "Latvijas valsts meži”

Komunikācijas daļas vadītājs

Tālr. 67805432