29 • 08 • 2011

Deviņas Latvijas skolas kļūs par Mammadaba vēstniecībām

Jau trešo gadu, sadarbojoties Izglītības un zinātnes ministrijas Valsts izglītības satura centram un AS „Latvijas valsts meži”, pirmajā septembrī deviņās Latvijas skolās tiks akreditētas Mammadaba vēstniecības.

2011./2012. mācību gadā Mammadaba vēstniecības titulu nesīs deviņas skolas, kuras iepriekšējā mācību gadā piedalījušās AS „Latvijas valsts meži” īstenotajā vides izglītības programmā „Izzini mežu” un meža izziņas aktivitātēs iesaistījušas visvairāk skolēnu, dodoties dabas sakopšanas talkās, izliekot putnu būrīšus, stādot mežu, piedaloties Meža olimpiādē, apciemojot Mammadaba objektus un vispusīgi integrējot vides izglītību skolas darbā „Mammadaba Meistarklases” ietvaros.

Mammadaba vēstniecības 2011./2012. mācību gadā:

  • Rīga – Rīgas Teikas vidusskola
  • Austrumvidzeme – Gulbenes Bērzu sākumskola
  • Rietumvidzeme – Saulkrastu vidusskola
  • Zemgale –  Tukuma E. Birznieka-Upīša 1. pamatskola
  • Vidusdaugava – Dzimtmisas pamatskola
  • Dienvidkurzeme – Ēdoles pamatskola
  • Ziemeļkurzeme – Ventspils 4. vidusskola
  • Dienvidlatgale – Biržu pamatskola
  • Ziemeļlatgale –  Eglaines pamatskola

„Esam lepni un ļoti priecīgi, ka skolotāji un viņu audzēkņi ir augstu novērtējuši AS „Latvijas valsts meži” piedāvāto vides izglītības programmu „Izzini mežu” – katru gadu savu vēlmi tajā piedalīties izsaka arvien vairāk jaunu dalībnieku. Ar katru gadu lielāka konkurence ir arī par to, kura skola konkrētajā mežsaimniecībā iegūs Mammadaba vēstniecības vārdu – tituls ir kļuvis par īpašu goda nosaukumu, kas apliecina skolas centību un darba sparu meža izziņas veicināšanā,” uzskata Roberts Strīpnieks, AS „Latvijas valsts meži” valdes priekšsēdētājs.

Mammadaba vēstniecības saņems Mammadaba karogu un akreditācijas rakstu, kā arī unikālu Mammadaba vēstniecības stendu bibliotēkai ar grāmatām par mežu, meža vērtībām un apkārtējās vides jautājumiem. Katras  AS „Latvijas valsts meži” mežsaimniecības apsaimniekotajā teritorijā esošā Mammadaba vēstniecība iegūto titulu nesīs vienu mācību gadu.

Vides izglītības programmu „Izzini mežu” no 2005. gada Latvijā īsteno AS „Latvijas valsts meži”. Programmas mērķis ir veicināt skolotāju un skolēnu izpratnes veidošanos par meža daudzveidīgo nozīmi mūsu dzīvē, iesaistot mežu kā tēmu un vietu vispārējās izglītības mācību procesā. Programma Latvijā tiek veidota saskaņā ar Starptautiskā Vides izglītības fonda programmu „Learning about Forest”, kas kopš 1997. gada jau darbojas vairāk nekā 15 pasaules valstīs. AS „Latvijas valsts meži” organizētajās programmas aktivitātes iesaistījušās jau vairāk kā 17% Latvijas vispārizglītojošo un speciālo skolu.

 

Informāciju sagatavoja: Inga Pētersone, LVM Komunikācijas projektu vadītāja, tālr. 67805432