30 • 03 • 2011

Putnu diena Jaunmoku pils muzejā

14.aprīli pl.1o.00 Jaunmoku pils muzejs aicina piedalīties Putnu dienas pasākumā. Kopā ar Latvijas Putnu fonda vadītāju, putnu pētnieku Kasparu Funtu aicināsim doties pastaigā pa Jaunmoku pils apkārtni un mācīties pazīt putnus pēc to izskata un balsīm.

Putnu vērošana ir brīnišķīgs brīvā laika pavadīšanas un sevis izglītošanas veids neatkarīgi no vecuma, dzimuma un nodarbošanās. Galvenais ir jābūt vēlmei izzināt Latvijas putnu dzīvi, to uzvedību.

Nosalušajiem vērotājiem piedāvāsim iepazīties ar Meža muzeja ekspozīcijās redzamajiem putniem, klausīties putnu dziesmas vai skatīt filmas par putnu dzīvi Latvijā.

Par Gada putnu 2011.gadā pasludināts viens no parastākajiem naktsputniem – meža pūce. Meža pūce ir dobumperētājputns, ligzdu taisa koku dobumos un labprāt ligzdošanai izmanto arī cilvēku izliktos būrus. Lai palīdzētu pūcei atrast mājvietu mazuļu izperēšanai un uzaudzināšanai, kopā ar palīgiem piedāvāsim gatavot būrus meža pūcei. Gatavos būrus varēs gan ņemt līdzi, gan atstāt Jaunmoku pils muzeja vajadzībām, lai izvietotu tos pils parka vai tuvākā meža teritorijā.  
Dalība pasākumā ir bezmaksas. Pasākuma apmeklētājiem iesakām vilkt ērtu, laika apstākļiem atbilstošu apģērbu un apavus, kā arī, ja iespējams, ņemt līdzi binokli.

Pasākumu atbalsta AS "Latvijas Valsts meži" un Mammadaba.

 

Grupas lūdzam pieteikt pa tālruni 63107125  līdz 6.aprīlim. Dalība bezmaksas. Ieteicams vilkt ērtu, laika apstākļiem atbilstošu apģērbu un apavus, ja iespējams - ņemt līdzi binokli!