16 • 09 • 2010

„Meža gudrību diena” Mammadaba atpūtas objektos

Turpinot pērn aizsākto tradīciju, skolotāju dienā, 1.oktobrī, Mammadaba aicina skolotājus izdzīvot „Meža gudrību dienu” četros Mammadaba atpūtas objektos, kuros AS „Latvijas valsts meži” īsteno vides izglītības programmu „Izzini mežu” - Tērvetes dabas parku, Vijciema čiekurkalti, Kalsnavas arborētumu un Jaunmoku pili.

Pedagogi arī paši reiz bijuši bērni, tādēļ, lai iepazītos ar vides izglītības programmas „Izzini mežu” piedāvātajām aktivitātēm, četros Mammadaba tūrisma un atpūtas objektos Skolotāju dienas svētki – 1.oktobris tiek pasludināts par „Meža gudrību dienu” – dienu, kad skolotāji, iepriekš piesakoties, varēs bez maksas apmeklēt Tērvetes dabas parku, Vijciema čiekurkalti, Kalsnavas arborētumu un Jaunmoku pili.

Vijciema čiekurkaltē skolotājiem būs īpaša iespēja atklāt noslēpumu, kā no čiekuriem tiek iegūtas koku sēklas, kas ir pamats jaunam mežam, savukārt Kalsnavas arborētumā brīnīties par rudens krāsu un noskaņu burvību. Tērvetes Dabas parks aicina skolotājus doties rudens krāsu un smaržu bagātajā Meža mātes valstībā, piedalīties vides spēlē  un iegūt titulu „Pasaku meža gudrinieks”. Savukārt Jaunmoku pils Meža muzejs ar devīzi „Tos, kuri dabu ciena, tā var simtkārt atalgot ar spēku, veiksmi, veselību” aicinās skolotājus izzināt koku enerģijas ietekmi, baudīt veselīgu un noslēpumainu meža gardumu degustāciju, kā arī doties ceļojumā pa pils saloniem, zālēm un izstādēm.

Skolotāju iepriekšēja pieteikšanās „Meža gudrību dienai” kādā no minētajiem Mammadaba atpūtas objektiem notiek līdz 27.septembrim (ieskaitot), zvanot uz norādītajiem tālruņiem:

  • Tērvetes dabas parks: 63726212
  • Vijciema čiekurkalte: 26478620
  • Jaunmoku pils: 63107125; 26187442
  • Kalsnavas arborētums: 27841099

Kas pirmais brauc, tas pirmais maļ – šajā dienā iespējamo ekskursiju skaits nav bezgalīgs!

„Izzini mežu” ir vides izglītības programma, kas balstās uz praktisko zināšanu, pieredzes un iemaņu gūšanu, cilvēkiem esot tiešā saskarē ar mežu, apkārtējo vidi. Programma tiek realizēta caur „Mammadaba Meistarklasi”, kas aicina skolotājus un skolēnus gan mācību laikā, gan ārpus stundām doties dabā. Dalībai „Mammadaba Meistarklasei” šajā mācību gadā vēl var paspēt pieteikties līdz 01.oktobrim! Vairāk informācijas www.mammadaba.lv sadaļā „Meistarklase”.

Programmu „Izzini mežu”  no 2005. gada Latvijā īsteno AS „Latvijas valsts meži”, sadarbojoties ar IZM Valsts izglītības satura centru, un tā tiek veidota saskaņā ar Starptautiskā Vides izglītības fonda programmu "Learning about Forest”, kas kopš 1997. gada jau darbojas vairāk nekā 15 pasaules valstīs.

Informāciju sagatavoja:

Inga Pētersone, AS „Latvijas valsts meži”, komunikācijas projektu vadītāja, tālr.67805432