13 • 09 • 2010

Skolēniem dāvā nodarbības „Mammadaba putnu skolā”

Uzsākot jauno mācību gadu, AS „Latvijas valsts meži”, sadarbojoties ar Latvijas Putnu fondu, deviņām Latvijas skolām, kuras šajā mācību gadā ir akreditētas kā Mammadaba vēstniecības, sniedz īpašu dāvanu – vienas dienas nodarbības „Mammadaba putnu skolā”.

1.septembrī akreditētās Mammadaba vēstniecības – Alūksnes, Ādažu un Vandzenes vidusskolas, Ogres, Kalsnavas, Andrupenes un Pūres pamatskolas, kā arī Rubas speciālā internātpamatskola un Ziepniekkalna sākumskola – laikā no 15.septembra līdz 15.oktobrim dosies vienas dienas putnu vērošanas ekspedīcijā kopā ar profesionāliem putnu pazinējiem.

„Kā atzīst putnu vērotāji – tā ir nodarbošanās, ko, reiz sācis darīt, nebeigsi nekad. Sportiskais azarts un plašās iespējas atklāt arvien neredzētas sugas ir tas, kas putnu vērotājus vilina laukā no mājas jebkuros apstākļos. Nodarbības „Mammadaba putnu skolā” tiek īstenotas ar mērķi parādīt skolēniem putnu dzīves nianses un atklāt jaunu, iepriekš nepazītu pasauli,” uzskata Tomass Kotovičs, AS „Latvijas valsts meži” Komunikācijas daļas vadītājs.

Jau tika ziņots, ka sadarbojoties AS „Latvijas valsts meži” un Izglītības un zinātnes ministrijas Valsts izglītības satura centram, 2010./2011.mācību gadā vides izglītības programmas "Izzini mežu" ietvaros deviņas Latvijas skolas tika akreditētas par Mammadaba vēstniecībām. Šo godu skolas bija nopelnījušas, aizvadītajā mācību gadā aktīvi pierādot savas zināšanas, prasmes un mīlestību pret mežu, meža vērtībām un apkārtējo vidi: stādot mežu, sakopjot dabu, izliekot putnu būrīšus, piedaloties Meža olimpiādē un apciemojot Mammadaba objektus.

Vides izglītības programma „Izzini mežu” tiek realizēta caur „Mammadaba Meistarklasi”, kas aicina skolotājus un skolēnus gan mācību laikā, gan ārpus stundām doties dabā. Dalībai „Mammadaba Meistarklasei” šajā mācību gadā vēl var paspēt pieteikties līdz 01.oktobrim! Vairāk informācijas www.mammadaba.lv sadaļā „Meistarklase”.

 

Papildu informācija:

Inga Pētersone, LVM Komunikācijas projektu vadītāja, tālr. 67805432, 26568825