02 • 09 • 2010

Cūkmena rallija ekipāža drošības un kārtības sardzē

 

Foto: Aigars Laurinovičs, www.rallyemotions.lv

Jau trešo sezonu Latvijas rallija čempionātā ekipāža Vineta Ervalde/Līga Stirna atbild par skatītāju drošības sacensību laikā, vienlaikus aicinot nemēslot nedz mežā, nedz ceļmalā, un nupat aizvadītais rallijs „Kurzeme 2010” nebija izņēmums.

Balti dzeltenā „Mitsubishi Lancer EvoIX” sporta automašīna ar Cūkmena emblēmu un aicinājumu nemēslot mežā ir labi zināma gan Latvijas, gan Igaunijas rallija skatītājiem, un par ekipāžas aicinājuma lietderību uzskatāmi liecina fakts, ka ar katru gadu sacensību organizatoriem arvien mazāk un mazāk atkritumu ir jāsavāc no pļavām un mežiem ātrumposmu malā.

 

„Rallijs „Kurzeme” mums bija viena no sezonas „darbavietām”,” stāsta ekipāžas pilote Vineta Ervalde. „Tā kā sacensības notiek dažādos Latvijas reģionos no Kurzemes līdz Latgalei, Cūkmena aicinājumu mēs varam izplatīt pa visu valsti.”

 

Vineta Ervalde/Līga Stirna sacensībās pilda tā sauktās drošības jeb „nulles” ekipāžas pienākumus, brīdinot skatītājus, ka pēc neilga laika trasē pilnā ātrumā trauksies sporta automašīnas, kas startē rallija ieskaitē.

 

„Tas, ka mēs trasē dodamies neilgi pirms ekipāžas ar pirmo numuru, nodrošina mums maksimālo iespējamo auditoriju, un šai ziņā esam gandarītas, ka Cūkmena aicinājumu varam izziņot ļoti lielam skatītāju lokam, ņemot vērā, ka vidēji rallija sacensības Latvijā apmeklē 20 – 40 tūkstoši skatītāju,” uzsver ekipāžas stūrmane Līga Stirna. „To, ka esam labi strādājušas, pārliecināmies, kad secinām, ka rallija līdzjutēji atpazīst gan mūs, gan mūsu automašīnu. Turklāt ir ļoti patīkami reklamēt, to, kas ir universāli pozitīvs un vērsts uz pašas Latvijas „labsajūtu”, jo nevienam normālam cilvēkam taču nepatīk piemēsloti meži un ceļmalas!”

 

Tā kā Latvijas drošības ekipāža šos pašus pienākumus pāris reizes gadā pilda arī Igaunijas rallijos, Cūkmena vēstījums – nemēslo mežā, par cūku pārvērtīsies! – uz Vinetas un Līgas mašīnas iztulkots arī igauniski, lai arī kaimiņi iepazītos ar šo kustību.

 

Nākamais Cūkmena ekipāžas starts paredzēts šāgada pēdējā Latvijas čempionāta posmā, rallijā „Latvija 2010”, bet sezonas noslēgums būs oktobra sākumā, starptautiskajā rallijā Sāremā salā.