13 • 05 • 2010

Meža apsaimniekošanas plāna apspriede Austrumvidzemes mežsaimniecībā

Vakar, 12. maijā akciju sabiedrības „Latvijas valsts meži” (LVM) Austrumvidzemes mežsaimniecībā notika meža apsaimniekošanas plāna publiskā apspriešana.

 

Pasākumā piedalījās novadu pašvaldību , Valsts meža dienesta un vides organizāciju pārstāvji, kā arī kokmateriālu pārstrādes uzņēmumu sadarbības partneri un vairākas privātpersonas.

 Apspriede sākās ar LVM Mežs direktora Edvīna Zakovica prezentāciju par LVM darbību un nākotnes plāniem, kā skaidroja šī pasākuma mērķi un būtību: „Laba meža apsaimniekošanas prakse paredz, ka sabiedrība ir jāinformē un ar to jāapspriež plānotās mežsaimnieciskās  darbības, kas varētu skart noteiktas sabiedrības intereses.”

Pasākuma otrā daļa notika mežā, kur klātesošajiem tika demonstrētas cirsmas jeb saimnieciskie meži, skaidroti ekoloģiskie un vides aizsardzības jautājumi, kā arī apmeklēti rekreācijas meži, kur vietējie iedzīvotāji labprāt uzturas un izmanto aktīvai atpūtai dabā.

Vislielākā klātesošo interese bija par malkas iegādes iespējām un malkas vākšanu izstrādātajās cirsmās, pasākuma laikā bija iespēja iepazīties dabā ar šo procesu.

Pēc veiksmīgi noritējušās apspriedes Austrumvidzemes mežsaimniecības izpildirektors Aigars Dudelis: „Domāju, ka pasākuma veiksmes atslēga ir izpildītais mājas darbs, jo mēs ikdienā strādājam un runājam ar sabiedrību. Šī bija procesa spicīte, kura arī bija svarīga, bet tā nevarētu veiksmīgi noritēt, ja mēs ar šiem jautājumiem nestrādātu ikdienā.”

Šādas apspriedes notiks visās astoņās LVM mežsaimniecībās, pēc kurām visi priekšlikumi tiks apkopoti, izvērtēti un objektīvi ievēroti turpmāk plānojot mežsaimniecisko darbību.    

Tomass Kotovičs,

LVM Komunikācijas daļas vadītājs,

tālr. 67805432