14 • 05 • 2010

Noskaidroti „Meža olimpiādes 2010” finālisti

Karstākās maija dienas bija jo īpaši karstas tām sešām skolotājām un viņu audzēkņiem, kuri bija iekļuvuši „Meža Olimpiādes 2010” pusfinālā un devās uz Mammadaba objektiem, lai noskaidrotu katras klases zinošāko meiteni un zēnu, kas kopā ar skolotāju finālā cīnīsies par galveno balvu – izzinošu ekspedīciju uz Norvēģiju.

                      

Šogad „Meža olimpiādes” pusfināli norisinājās no 11. - 13.maijam Kalsnavas arborētumā un Jaunmoku pilī. Katrs no pusfinālistiem bija sagatavojis priekšnesumu „Forest in my school” (tulk. „Mežs manā skolā”), kas atainoja viņu prasmes angļu valodā, saistot to ar meža tematiku. Tika rādīti uzvedumi ar dejām, spēlēm un dziesmām, kā arī katra klase bija sagatavojusi uzvedumam atbilstošus tērpus un uzskates līdzekļus.

 

Pusfinālistiem bija iespēja doties ekskursijā pa Kalsnavas arborētumu un Jaunmoku pili, kā arī piedalīties praktiskajā uzdevumā – Kalsnavas arborētuma vadītāja Jāņa Zīliņa vadībā pārpodot stādus, savukārt Jaunmoku pilī – veidot putnu būrīšus, kas vēlāk tika izvietoti turpat, pils teritorijā. „Meža Olimpiādes” pusfināla noslēgumā skolēni veica svarīgāko uzdevumu – aizpildīja erudīcijas testu, tā tika noskaidrota klases zinošākā meitene un apķērīgākais zēns. Šie skolēni un viņu skolotājs 1.-2.jūlijā piedalīsies konkursa finālā, kur spraigā piedzīvojumu sacensībā starp sešām skolām noskaidrosies trīs labākās, kuru pārstāvji augustā dosies uz Norvēģiju.

 

„Meža olimpiādes 2010 ” finālā, kas notiks no 1. – 2. Jūlijam Tērvetes dabas parkā, piedalīsies:

 

  • Bukaišu pamatskolas skolotāja Skaidrīte Urbāne un 5.klases audzēkņi Ieva Krauze un Kristers Rihards Ozols
  • Garlība Merķeļa Lēdurgas pamatskolas skolotāja Ilze Tauriņa un 6.klases audzēkņi Linda Saulīte un Arvīds Vimba
  • Liepājas Ezerkrasta sākumskolas skolotāja Tamāra Raikstiņa un 4.klases audzēkņi Nikola Cepleniece un Emīls Magone
  • Līvānu 1.vidusskolas skolotāja Sandra Krivcova un 7.klases audzēkņi Līva Kraukle un Jānis Ģēģeris
  • Ogres pamatskolas skolotāja Jolanta Bardovska un 6.klases audzēkņi Liāna Āliņa un Kristaps Kurmis
  • Ogresgala pamatskolas skolotāja Sandra Jekoviča un 9.klases skolniece Liene Zaķe un 7.klases skolnieks Jānis Jekovičs

„Meža Olimpiādē 2010” kopumā piedalījās 119 skolotāji no 72 Latvijas skolām, iesniedzot savu novadīto stundu aprakstus par šī gada olimpiādes tematu „Angļu valoda mežā”.Šogad konkurence bija jo īpaši sīva, tikpat cītīgs bija arī žūrijas darbs iesniegto aprakstu izvērtēšanā – tika noteikti 6 pusfinālisti,  kā arī izvēlēti 10 skolotāji, kuru apraksti bija godam nopelnījuši atzinību un Cūkmena vizīti savā skolā.

 

AS „Latvijas valsts meži” vides izglītības programmas „Izzini mežu” un Mammadaba meistarklases ietvaros organizētajā „Meža olimpiādē” var piedalīties visu mācību priekšmetu 1. - 9. klašu  skolotāji un skolēni. Olimpiāde notiek brīvā dabā, un uzvarētāji katru gadu dodas aizraujošā ārzemju dabas ekspedīcijā. Meža olimpiādes mērķis ir rosināt skolotājus iekļaut vispārējās izglītības mācību priekšmetos tēmas un pasākumus, kas saistīti ar zināšanu, pieredzes un iemaņu gūšanu, skolēniem esot tiešā saskarē ar mežu un apkārtējo vidi.

 

Informāciju sagatavoja:

Inga Miķēna,

LVM Komunikācijas projektu vadītāja,

tālr. 67805432