30 • 04 • 2010

Lielās talkas laikā no valsts mežiem izvesti 4000 atkritumu maisi

Atskatoties uz paveikto Lielās talkas nedēļā AS „Latvijas valsts meži” apsaimniekotajās teritorijās, ar lepnumu varam secināt, ka šogad ir strādāts vēl čaklāk kā pērn – 62 pasākumos ir piedalījušies gandrīz 2500 cilvēki, savācot vairāk kā 4000 atkritumu maisus, iestādot mežu 23 hektāru apjomā, kā arī izliekot vairāk kā 700 putnu būrīšus.

 

                       

Piedalīties LVM teritorijās rīkotajos pasākumos atsaucīgi pieteicās gan skolēni, gan vietējo pašvaldību un uzņēmumu pārstāvji, gan ģimenes ar bērniem. Visvairāk talcinieku šogad darbojušies Zemgales mežsaimniecībā – Lielās talkas nedēļā te notikusi gan meža sakopšana, gan stādīšana, gan putnu būrīšu izlikšana, kopā pulcējot gandrīz 600 cilvēkus. Savukārt Dienvidlatgales mežsaimniecībā sevišķi rosīgi bijuši meža stādītāji – iestādīti vairāk nekā 11 hektāri jauna meža, ko paveikuši 94 meža draugi.

 

Dienvidkurzemes mežsaimniecības apsaimniekotajās teritorijās mītošajiem putniem pēc Lielās Talkas ir pamatots iemesls priecāties – vairāk nekā 250 cilvēki piedalījušies 400 jaunu putnu būru izlikšanā. Lielās talkas nedēļā tika sakopta arī Ziemassvētku kauju vieta un Augstais kalns Zemgalē, Smiltenes novadā ierīkota jauna ugunskura vieta un ezers attīrīts no 10 bebru nograuztiem kokiem.

 

Skrīveru dendroloģiskajā parkā, ko jau 10 gadus apsaimnieko AS „Latvijas valsts meži”, talkoja Valsts prezidents Valdis Zatlers, kopā ar novada iedzīvotājiem un LVM darbiniekiem iebetonējot jaunus soliņus, sakopjot parku pavasara sezonai un iestādot 10 lapegles.

 

AS „Latvijas valsts meži” teritorijās joprojām notiek arī gadskārtējās „Meža dienas”, kuru laikā līdz pat maija beigām visā Latvijā tiks izlikti un tīrīti putnu būrīši, notiks meža sakopšanas talkas un tiks atjaunots mežs. Šogad ir plānots atjaunot par 1.8 tūkstošiem hektāru lielākas meža platības nekā pērn – 2009.gadā, kad tika atjaunoti 11.7 tūkstoši hektāru meža.

 

Tomass Kotovičs,

LVM Komunikācijas daļas vadītājs,

tālr. 67805432