15 • 01 • 2010

Līdz Lielajai Talkai 100 dienas

Sākot ar 15.janvāri sākas laika atskaite līdz lielajai Vislatvijas tīrīšanai, jo līdz Lielajai Talkai 24. aprīlī atlikušas tieši 100 dienas, tādēļ talkas organizatori aicina atzīmēt šo dienu savos jaunajos kalendāros. Lielā Talka būs simboliska dāvana Latvijai – neatkarības deklarācijas pasludināšanas 20.gadadienā, jo 4.maijā aprit 20 gadi kopš Latvijas Republikas neatkarības deklarācijas pasludināšanas.

                    

Talkas patrona – valsts prezidenta Valda Zatlera kalendārā jau ieplānota aktīva dalība Lielajā Talkā – par to Talkas organizatorus informēja prezidents.

Sākusi darboties arī Lielās Talkas jaunā mājaslapa www.talkas.lv, kas kalpos kā galvenais informācijas "punkts", turklāt tajā varēs līdzdarboties arī paši talcinieki. Mājaslapā būs ērti atrodama ne vien aktuālākā informācija par Talkas norisi, bet arī būs iespējams iepazīties ar jau aizvadīto talku rezultātiem, sekot līdzi kalendāram un citām aktivitātēm. Drīzumā www.talkas.lv  būs pieejama interaktīva Latvijas karte, kurā ikviens talkotgribētājs varēs atrast oficiāli pieteiktās talkas vietas, kā arī maksimāli precīzi atzīmēt savu individuālo talkošanas vietu. Tāpat kartē precīzi varēs atrast  vietas, kur tiks dalīti atkritumu maisi, bet pēc pasākuma būs iespēja atzīmēt vietas, kur atstāti piepildītie maisi.  Mājaslapa būs lasāma latviešu, krievu un angļu valodās. Šogad plānots iegādāties aptuveni miljonu maisu, lai nodrošinātu vairākus maisus katram talkas dalībniekam.

 

Lielās Talkas tradīcija aizsākās pirms pusotra gada - ar talku 2008. gada 13. septembrī - Latvijas 90.dzimšanas dienas pasākumu ietvaros, bet otrā Lielā Talka notika pagājušajā pavasarī - 18.aprīlī. Grandiozajā vides sakopšanas akcijā Lielā Talka kopumā piedalījušies vairāk kā 110 tūkstoši brīvprātīgo, savācot simtiem tonnu atkritumu. Lielās Talkas patrons un aktīvs dalībnieks ir Valsts prezidents Valdis Zatlers. Lielās Talkas kustības mērķis ir, lai Latvija pēc 10 gadiem būtu tīrāka valsts pasaulē.

 

Lielo Talku organizē Projekts Pēdas, Latvijas Valsts prezidenta kanceleja, Latvijas Pašvaldību savienība, domu biedru grupa Tīriem mežiem sadarbībā ar RIMI, Vides ministriju, Latvijas Valsts mežiem, Komunikāciju aģentūru/ Edelman Affiliate, Latvijas Valsts ceļiem, LASUA, Latvijas Zaļo punktu, Latvijas Radošo savienību padomi un Izglītības un zinātnes ministriju.


 

*****

Papildus informācija:

Vita Jaunzeme, Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

www.talkas.lv