30 • 07 • 2010

Skolotāji apgūst tālākizglītības kursus par mežu

No 27. – 29.jūlijam konferenču un tūrisma centrā „Ezernieki” notika tālākizglītības kursi 37 aktīvākajiem vides izglītības programmas „Izzini mežu” skolotājiem, kuru noslēgumā skolotāji ieguva apliecību par programmas „Daudzveidīga un skolēna izziņas aktivitāti, patstāvību un radošumu veicinoša mācību procesa īstenošana pamatizglītībā par mežu, meža vērtībām un apkārtējās vides jautājumiem” pabeigšanu.

Kursus vides izglītības programmas "Izzini mežu" ietvaros organizēja AS "Latvijas valsts meži" sadarbībā ar Ogres Meža tehnikumu un LR Izglītības un zinātnes ministriju. Atbalstītājs - Latvijas Vides aizsardzības fonds. Trīs dienu kursu praktiskajās un teorētiskajās nodarbībās skolotāji tika izglītoti ne vien par meža vides izglītības metodikas novitātēm, bet arī apmainījās ar savstarpējo pieredzi meža vides izglītības darbā, gūstot izpratni par meža nozares un skolu sadarbības iespējām.  

                      

„Ļoti daudz informācijas par mežsaimniecības nozares attīstību mūsdienās. Daudz jaunu ideju par praktisko darbu skolā,” pārdomās par nometni dalās Rīgas Dabaszinību skolas skolotāja Mārīte Eihenberga.  Savukārt Vita Miķelsone no Inešu pamatskolas izteica pateicību AS „Latvijas valsts meži” darbiniekiem, atzīstot: „Ļoti patīkami saskarsmē ar mums, un arī skolniekiem bija visi sastaptie „Latvijas valsts mežu” darbinieki! Paldies!” V.Miķelsone, minot svarīgākos programmas ieguvumus, min daudzveidīgās lekcijas meža nozares jautājumos, interesantās praktiskās nodarbības un ekskursijas, kā arī savstarpējās komunikācijas iespējas un vērtīgu pašu skolotāju pieredzi.

       

Starp kursu lektoriem bija eksperti no Izglītības un zinātnes ministrijas, Zemkopības ministrijas, AS "Latvijas valsts meži", LLU Meža fakultātes, Ogres Meža tehnikuma, Latvijas Kokrūpniecības federācijas, Mežzinātnes institūta "Silava",  SIA "Stora Enso-mežs",  SIA “Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs”. Plānots, ka šādos kursos arī nākamgad varēs piedalīties citi Mammadaba meistarklases skolotāji.

 Mammadaba meistarklasi katru gadu organizē AS "Latvijas valsts meži" programmas „Izzini mežu” ietvaros.  Galvenais  sadarbības partneris - IZM Izglītības satura un eksaminācijas centrs. Programma Latvijā tiek veidota saskaņā ar Starptautiskā Vides izglītības fonda programmu „Learning about Forest”, kas kopš 1997. gada jau darbojas vairāk nekā 15 pasaules valstīs. AS "Latvijas valsts meži" ik gadu skolām piedāvā mācību un metodiskos materiālus, ikgadējus konkursus „Mammadaba meistarklase” un „Meža olimpiāde”, meža vides izglītības ekskursijas, kā arī vasaras nometnes un kursus.

Vairāk informācijas www.mammadaba.lv sadaļā Meistarklase.

 

Papildu informācija: Inga Pētersone, LVM Komunikācijas projektu vadītāja, tālr. 67805432