01 • 10 • 2010

Noslēgušās „Mammadaba putnu skolas” ekskursijas

Septembra otrajā pusē deviņu Latvijas skolu – Mammadaba vēstniecību - skolēni un skolotāji  uz vienu dienu mācības pārcēla brīvā dabā, dodoties vienas dienas nodarbībās „Mammadaba putnu skolā” un iepazīstot putnu ikdienu.

Sadarbojoties ar Latvijas Putnu fondu, AS „Latvijas valsts meži” deviņām Mammadaba vēstniecībām – Alūksnes, Ādažu un Vandzenes vidusskolai, Ogres, Kalsnavas, Andrupenes un Pūres pamatskolai, kā arī Rubas speciālajai internātpamatskolai un Ziepniekkalna sākumskolai septembrī sniedza īpašu dāvanu – vienas dienas nodarbības „Mammadaba putnu skolā”.

Katrai skolai bija sastādīts īpašs ekskursijas maršruts – jaunie putnu pētnieki apceļoja Engures un Mērsraga jūrmalu, Ainažu piekrasti, kā arī Lubānas zivju dīķus, vērojot putnus un atzīmējot pamanītos katrs savā putnu vērošanas kartē.

Pēc ekskursijas gan skolēni, gan skolotāji atzina, ka ekskursijas bijušas interesantas un aizraujošas. Ogres pamatskolas skolotāja Aija Sirsniņa teica paldies vārdus gan AS „Latvijas valsts meži” par doto iespēju, gan arī ekskursijas vadītājam, putnu pētniekam Kasparam Funtam: „Bērni un skolotāji ir sajūsmā par gudro, interesanto un  inteliģento gidu, kas vadīja ekskursiju uz Kaņiera ezeru. Liels paldies!” Arī Alūksnes vidusskolas skolotājai Ainai Ezeriņai pēc ekskursijas bija pozitīvas emocijas: „Paldies par superīgo ekskursiju! Bērniem ļoti patika.”  Kopumā ekskursijās devās ap 500 bērnu un viņu skolotāju.

Sadarbojoties AS „Latvijas valsts meži” un Izglītības un zinātnes ministrijas Valsts izglītības satura centram, 2010./2011.mācību gadā vides izglītības programmas "Izzini mežu" ietvaros deviņas Latvijas skolas tika akreditētas kā Mammadaba vēstniecības. Vides izglītības programma „Izzini mežu” tiek realizēta caur „Mammadaba Meistarklasi”, kas aicina skolotājus un skolēnus gan mācību laikā, gan ārpus stundām doties dabā. Vairāk informācijas www.mammadaba.lv sadaļā „Meistarklase”.

 

Informāciju sagatavoja: Inga Pētersone, LVM Komunikācijas projektu vadītāja, tālr. 67805432