25 • 05 • 2010

Vairāk nekā 2500 Latvijas skolēnu kļūst par Mammadaba meistariem, zeļļiem un mācekļiem

2009./2010. mācību gada „Mammadaba meistarklasi” maijā pabeiguši vairāk nekā 2642 skolēni un skolotāji no 68 Latvijas skolām, no kuriem 1396 skolēni un skolotāji ieguvuši Meistaru Diplomu, 449 – Zeļļu Diplomu, bet 797 – Mācekļu Diplomu.

                

AS "Latvijas valsts meži" sirsnīgi sveic visus Mammadaba meistarklases beidzējus un balvu ieguvējus! Visu jauno Meistaru, Zeļļu un Mācekļu saraksts ir redzams šeit.

Mammadaba Meistaru diplomu ieguvēji ir nopelnījuši Meistaru nozīmītes, Zaļas atzinības balvas un Dāvanu kartes 20 Ls vērtībā no AS „Latvijas valsts meži” stādu iegādei LVM kokaudzētavās. Mammadaba Zeļļi un Mācekļi arī saņems diplomus, kā arī Zaļas veicināšanas balvas no AS „Latvijas valsts meži”.

Mammadaba Gada Meistarklases titulu šogad saņem Kalsnavas pamatskolas kolektīvs, kurš „Mammadaba Meistarklasē” iesaistīja visus – sākot no pašiem mazākajiem līdz pat 9.klases audzēkņiem.  Visaktīvākie papildpunktu pelnītāji bijusī 5. un 7.klases skolēni, katrai klasei nopelnot 29 papildpunktus, taču arī citi Kalsnavas pamatskolas klašu pārstāvji no viņiem atpalika vien par dažiem punktiem. Kalsnavas pamatskola saņem arī balvu 150 Ls vērtībā, ko varēs izmantot skolas apkārtnes apzaļumošanai un stādu iegādei.

Čaklākie 30 skolotāji, kas saņēmuši Meistaru diplomu un visvairāk papildpunktu, ir nopelnījuši iespēju vasarā bez maksas piedalīties Mammadaba vides izglītības nometnē. Trīs dienu nometne – VISC akreditēti tālākizglītības kursi „Daudzveidīga un skolēna izziņas aktivitāti, patstāvību un radošumu veicinoša mācību procesa īstenošana vides izglītībā pamatizglītībā par mežu, meža vērtībām un apkārtējās vides jautājumiem" plānoti no 27. – 29. jūlijam Mammadaba tūrisma un rekreācijas centrā „Ezernieki”, Lubānas novadā.

Skolas, kas īstenojušas visvairāk meistarklases aktivitāšu un iesaistījušas visvairāk skolēnu un skolotāju, pretendē uz Mammadaba vēstniecības statusa un karoga svinīgo saņemšanu nākamā mācību gada sākumā - 1. septembrī.

Mammadaba vēstniecības statusam ir izvirzītas 9 skolas:

·         Rīga – Ziepniekkalna sākumskola

·         Austrumvidzeme – Alūksnes vidusskola

·         Rietumvidzeme – Ādažu vidusskola

·         Zemgale –  Pūres pamatskola

·         Vidusdaugava – Ogres pamatskola

·         Dienvidkurzeme – Rubas speciālā internātpamatskola

·         Ziemeļkurzeme – Vandzenes vidusskola

·         Dienvidlatgale – Andrupenes pamatskola

·         Ziemeļlatgale –  Kalsnavas pamatskola

 

 

Kopumā Mammadaba meistarklasē šajā mācību gadā ir darbojušies 263 skolotāji no 127 skolām visā Latvijā, iesaistot meža izzināšanā vairāk kā 3800 skolēnu. Vairāk informācijas par Mammadaba meistarklasi www.mammadaba.lv sadaļā Meistarklase.

Lai kļūtu par Mammadaba Meistariem, dalībniekiem bija viena mācību gada laikā jāveic sekojošas vides izglītības aktivitātes:

 

-              jāpiedalās dabas sakopšanas talkā;

-              jāstāda mežs;

-              jātaisa un jāizliek putnu būrīši;

-              jāpiedalās „Meža olimpiādē”;

-              jāapciemo kāds no Mammadaba tūrisma objektiem.

 

 

Par katru no šīm aktivitātēm dalībnieki saņēma noteiktu meistarības punktu skaitu atbilstoši aktivitātes izglītojošajam līmenim. Punktu skaits arī noteica, vai dalībnieki ieguva Meistaru, Zeļļu vai Mācekļu diplomu.

Mammadaba meistarklase ir jauna un vispusīga iespēja skolām tuvināt mācību procesu dabai. Tā piedāvā 1.- 9. klašu skolotājiem un skolēniem apgūt vides izglītības programmu "Izzini mežu" caur atpūtu Mammadaba tūrisma objektos un AS "Latvijas valsts meži" mežsaimniecībās. Mammadaba meistarklasi kopš 2008. gada organizē AS „Latvijas valsts meži” vides izglītības programmas „Izzini mežu” ietvaros. Šīs programmas mērķis ir veicināt skolotāju un skolēnu izpratnes veidošanos par meža daudzveidīgo nozīmi mūsu dzīvē. Vairāk informācijas par Mammadaba meistarklasi www.mammadaba.lv sadaļā Meistarklase.

Informāciju sagatavoja:

Inga Miķēna, LVM Komunikācijas projektu vadītāja, Tel. 67805432