20 • 05 • 2010

Noslēgušies „Meža dienu 2010” pasākumi LVM mežsaimniecībās

Ar vairāk nekā simts dažādiem pasākumiem – meža un atpūtas vietu sakopšanas talkām, putnu būrīšu izlikšanu un tīrīšanu, meža stādīšanu ir noslēgušās gadskārtējās „Meža dienas”.

 

                   

Vienlaikus ar pavasara iestāšanos visā Latvijā sākās arī „Meža dienas”, kuru patrons ir Valsts prezidents Valdis Zatlers. Kopumā šo mēnešu laikā AS „Latvijas valsts meži” mežsaimniecību organizētajos „Meža dienu” pasākumos iesaistījās gandrīz 5000 cilvēku, kuri kopīgi strādājot iestādīja vairāk nekā 100 hektārus meža, izlika vairāk nekā 1050 putnu būrīšus mežos un parkos, kā arī savāca gandrīz 7000 maisus atkritumu.

Visaktīvākie meža stādītāji bijuši Zemgales mežsaimniecības organizēto talku dalībnieki, iestādot 22.3 hektārus meža, savukārt Dienvidkurzemes puses ļaudis izlikuši 568 putnu būrīšus. Aktīvāki teritoriju sakopēji bijuši Vidusdaugavas mežsaimniecībā, savācot 2400 maisus atkritumu.

 „Meža dienu” tradīcija ir sena – tās ik pavasari notiek jau vairākus desmitus gadu. „Meža dienu” ietvaros tiek rīkotas meža stādīšanas, apkārtnes un vēsturisku vietu sakopšanas talkas, kā arī putnu būrīšu gatavošanas, izlikšanas un tīrīšanas pasākumi. Pēdējos gados Meža dienas gūst arvien lielāku popularitāti – organizētajos pasākumos labprāt piedalās gan vietējie iedzīvotāji, pašvaldību darbinieki un skolu jaunatne.

 

Tomass Kotovičs,

LVM Komunikācijas daļas vadītājs,

tālr. 67805432