13 • 08 • 2010

Deviņās Latvijas skolās akreditēs Mammadaba vēstniecības

Sadarbojoties AS „Latvijas valsts meži” un Izglītības un zinātnes ministrijas Valsts izglītības satura centram, pirmajā skolas dienā, 1.septembrī, deviņās Latvijas skolās tiks atklātas Mammadaba vēstniecības, kas 2010./2011. mācību gadā darbosies kā meža vides izglītības centri.

Šo godu skolas ir nopelnījušas, aizvadītajā mācību gadā aktīvi pierādot savas zināšanas, prasmes un mīlestību pret mežu, meža vērtībām un apkārtējo vidi: stādot mežu, sakopjot dabu, izliekot putnu būrīšus, piedaloties Meža olimpiādē, apciemojot Mammadaba objektus un vispusīgi integrējot vides izglītību skolas darbā „Mammadaba Meistarklases” ietvaros.

 

Mammadaba vēstniecības saņems Mammadaba karogu un akreditācijas rakstu, kā arī unikālu Mammadaba vēstniecības stendu bibliotēkai ar grāmatām par mežu, meža vērtībām un apkārtējās vides jautājumiem. Katras  AS „Latvijas valsts meži” mežsaimniecības apsaimniekotajā teritorijā esošā Mammadaba vēstniecība iegūto titulu nesīs vienu mācību gadu.

 

Mammadaba vēstniecības 2010./2011. mācību gadā:

 

  • Rīga – Ziepniekkalna sākumskola
  • Austrumvidzeme – Alūksnes vidusskola
  • Rietumvidzeme – Ādažu vidusskola
  • Zemgale –  Pūres pamatskola
  • Vidusdaugava – Ogres pamatskola
  • Dienvidkurzeme – Rubas speciālā internātpamatskola
  • Ziemeļkurzeme – Vandzenes vidusskola
  • Dienvidlatgale – Andrupenes pamatskola
  • Ziemeļlatgale –  Kalsnavas pamatskola

„Šis ir otrais gads, kad īpaši izraudzītām deviņām Latvijas skolām dāvājam iespēju visu mācību gadu nest Mammadaba vēstniecības titulu. Skola var būt gan vienkārši iestāde, kur gūt izglītību, gan arī mīļa vieta, kur doties, lai bez zināšanām iemācītos arī dzīvot saskaņā ar dabu un apkārtējo pasauli. Skolas, kas iesaistās AS „Latvijas valsts meži” īstenotajā vides izglītības programmā „Izzini mežu”, ir dzīves mācības skolas, kas aicina bērnus doties mežā un praktiski – aptaustot, pasmaržojot, sajūtot – iemācīties saprast mežu un tos, kas tajā dzīvo,” uzskata AS „Latvijas valsts meži” valdes priekšsēdētājs Roberts Strīpnieks.

 

„Mammadaba” nu ir kļuvusi jau par kustību, kurā iesaistījušies arī sabiedrībā zināmi ļaudis – 2008.gada rudenī par Latvijas dabas unikālo dabas vērtību vēstnešiem jeb „Mammadaba” oficiālajiem vēstniekiem kļuva pianists Vestards Šimkus, fotogrāfs Andris Eglītis, dziedātājs Intars Busulis, aktrise Ieva Puķe, dziedātājs Andris Ērglis, modes māksliniece Natālija Jansone, fotogrāfs Sergejs Kondrašins, aktrise Dita Lūriņa, diriģents Māris Sirmais, raidījuma „900 sekundes” vadītāja Kristīne Garklāva un „Bez Tabu” vadītāja Evelīna Strazdiņa, kuri atzinuši dabu par neatņemamu savas dzīves un darba sastāvdaļu – rodot tajā gan garīgu piepildījumu, gan iedvesmu. Vairāk lasiet www.mammadaba.lv.

 

 

Papildu informācija:

Inga Pētersone, AS „Latvijas valsts meži” Komunikācijas projektu vadītāja

Tālr.+371 67805432, mob. +371 26568825